Itt nálunk vállaljuk, a nálunk kapható Ozmózis típusú háztartási ivóvíztisztító készülékek javítását és karbantartását is.   06 29 341-886, 06 209 352 502 

Ha leszereli és idehozza, csak a felhasznált alkatrészt kell fizetni!  Csak olyan készüléket javítunk, ami az eladási választékunkban szerepel! ( Nem azonnal javítjuk! )

   Az egy éven túl is, folyamatos garanciát vállalunk a tőlünk vásárolt Ozmózis víztisztító készülékeinkre, amennyiben 6 havonta a karbantartást rendszeresen velünk végezteti, és/vagy a szűrőbetéteket  folyamatosan mindig tőlünk vásárolja és ezt akkor regisztráltatja.
  

 Fontos!
Annak érdekében, hogy a berendezés folyamatosan kristálytiszta egészséges ivóvizet szolgáltasson a családnak, és olcsó legyen az üzemeltetés, rendszeresen  félévente cserélni kell a készülék vízszűrő betéteit és érdemes betartani a karbantartási időt!

Kiszállás egyenlőre, csak a IV. XIII. XV. X. XVI. XVII.  kerületekben.
 

A karbantartási díjunk nettó 15.000,- Ft , anyag nélkül.
Kiszállási díjunk nincs, de kilométer költség térítést kérnünk kell a magas üzemanyagárak miatt.

A mi autónk is a drága üzemanyagot fogyasztja, valamint km-re eső karbantartási, biztosítási, súlyadó, amortizációs és munkaidő költsége is van a szerelőnknek. )

Amennyiben a helyszínen kiderül, hogy kezelési vagy beállítási probléma miatt - például nincs víz a hálózatban, nincs áram, valaki elzárta a tápvizet, vagy az elzárt tartálycsap volt panasz oka -, az esetleges vízszivárgást nem a mi készülékünk okozza, vagy a készülék olyan paramétert nem tud ami kezelési leírásában nincs benne, vagy a készülék kontár házilagos szerelés miatt rosszul működik, vagy máshonnan ered és készülékünk nem oka egy látható vízszivárgásnakakkor is aktuálisan fizetendő a karbantartási és kilométer díj.

Ha a készülékét leszerelve idehozza, pénzt takaríthat meg!

Elvégezheti ön is a szűrőcseréket, ha ezermester:

 

KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ  Fordított Ozmózis (RO) víztisztítókhoz
Szűrőbetétek cseréjének lépései és a fertőtlenítés menete
(szigorúan betartandó!)

Ezzel az összeállításunkkal szeretnénk segítségére lenni Önnek a szűrőbetétek cseréjekor és a RO rendszer (membrán cseréjekor javasolt) fertőtlenítésének elvégzésekor.
FONTOS: nyomásfokozós készülék esetén kapcsolja le a hálózatról
(3,5 bárhálózati nyomás alatt az is szükséges) a készüléket, zárja el a tápvizet és a tartályt 

Kellékek:szűrőház-kulcs, felmosó rongy vagy más nedvszívó anyag, esetleg egy nagy tálca. A készülék aláúj szűrőbetétek, fertőtlenítő szer Grappe Fruit csepp, peremes tálca, amire a víztisztító szűrőegysége rá fér, a RO membránszűrő cseréjéhez membránház-kulcs és egy fogó.

1.Zárja el a berendezés vízvételi csapját (fém csap, általában kék színű műanyag borítású karral). A kar merőlegesen álljon a csőre, - ekkor van elzárva!
2.
Engedje le a tartályban lévő összes vizet a mosogatópultra felszerelt tisztavízcsap megnyitásával és tárolja a szükséges mennyiséget a további felhasználásig egy edényben, mivel a szűrőcsere befejezését követően kb. még 5-6 óráig nem lesz tiszta víz! (Megjegyzés: a fertőtlenítéshez is szükség lesz 1,5 dl tiszta vízre!)
3.
Emelje ki a gépet a helyéről, egy jó nagy peremes tálcára vagy más nedvszívó anyagra. A textília a víztisztítóból kifolyó víz felszívására, illetve a víztisztító csúszásmentes elhelyezésére szolgál. A kiemelésnél stabil fogást keressen, nehogy sérülhessenek a csövek, illetve a csatlakozások.
4.
Elő- és utószűrők cseréje. Ezt 6 max. 12 havonta kell elvégezni.

A csapot nyissa ki előbb a nyomás elengedése miatt!! A szűrőház-kulccsal (a víztisztító tartozéka) lazítsa meg a 3 db függőleges szűrőházat. (A szűrőházak kicsavarása, ha a víztisztítót szemből nézzük, balra lazul meg, hiszen a házak normál(jobb)menetesek, viszont alulról vannak be(fel)csavarva! ) Igen nagy erő kell hozzá, ha nem megy másként, fektesse el a víztisztítót, finoman térdeljen rá a vázra és a kulcsot két kézzel fogva lazítsa ki a szűrőházakat! Ha ez csak így sikerült, természetesen állítsa vissza függőleges helyzetbe a víztisztítót a szűrőházakban lévő víz kifolyásának elkerülése érdekében! Kilazítás után csavarja le mind a 3 szűrőházat, majd vegye ki belőlük a használt szűrőbetéteket (a betéteket dobja ki!) és mossa ki a szűrőházakat (mosogatószerrel!) maximum langyos hőmérsékletű vízzel, a fekete „O" gyűrűk védelmében. Az „O" gyűrűk a meleg víztől kitágulnak! Az „O" gyűrűk gyárilag be vannak kenve szilikon zsírral. A szilikon zsír védi az „O" gyűrű anyagát, és becsavaráskor síkossága biztosítja, hogy az „O" gyűrű ne mozduljon el! Szilikon zsír hiányában a szappan is megfelelő! Ellenőrizze, hogy az „O" gyűrű megfelelő helyen van! Figyelem: ügyeljünk arra, hogy a 3 szűrőházat ne keverjük össze, ezért érdemes előtte megjelölni őket (pl.: 1, 2, 3. vagy B, K, J, stb.).

A fertőtlenítés első fele:
A három előszűrő házba mielőtt betenné az új betéteket, öntsön kb. fél-fél deci tiszta vizet, majd cseppentsen a Grappe Fruit fertőtlenítőszerből* az első átlátszó házba 20 cseppet, a középsőbe 15 cseppet, a harmadikba 10 cseppet! Helyezze be az új szűrőket a (5 mikronos pp előszűrőt az első -egyes víztisztítóknál átlátszó-, aktívszén előszűrőt a középső és 1 mikronos pp előszűrőt a harmadik) szűrőházakba, és függőleges helyzetben, lassan, nem „dülöngetve", csavarja fel a házakat egymás után a helyére, húzza meg kézzel erősen (ez után már dülöngélhet!), majd a kulccsal húzza meg. Nem szükséges nagy erővel meghúzni, mert a tömítés úgysem fog ereszteni, viszont a nagyon erős meghúzás esetén a következő karbantartáskor lehet, hogy nagyon nehéz lesz lecsavarni a szűrőházakat! A szűrőház tömítésénél is feleslegesen nagy feszültség keletkezhet erős meghúzás esetén! Figyelem: az aktívszén előszűrőnél (középső ház) különösen ügyeljen, hogy a becsavaráskor a szűrőbetét egyenesen álljon!

A szénszűrő tetején lévő fehér, vagy fekete gumitömítést célszerű síkosítani szilikon zsírral, vagy akár szappannal. Tipp: Az 1 mikronos pp előszűrő cseréjekor kél el a legjobban egy a gépet tartó segítség, de ha a másik oldalról – hátulról – guggolunk le a géphez, jobb fogást találhatunk .Cserélje ki az aktívszén utószűrőt, és amennyiben van a gépen és szükséges is a csere, akkor a biokerámia és ásványianyag egységet is (mindegyik vízszintesen van a gépre kötve, méretük: 25 cm hosszú és 5 cm átmérőjű), figyelve az folyási irányra (a szűrőházakon jelölve! A csövek elcserélése elkerülhető, ha egyszerre csak Egyet cserélünk ).
Figyelem: a csavarokat nem kell a csöveken elmozdítani, nehéz is lenne, hiszen egy vájatot mélyítettek maguknak az első becsavarásukkor.

RO membránszűrő cseréje: Ezt 2, max. 3 évente kell elvégezni.
(Ha csőtöréses koszos víz érkezik a hálózatból, - akár lehet sajnos egy héten belül is - el kell végezni.
Ezért ha szennyezett ivóvíz érkezését tapasztalja azonnal zárja el a készülék tápvíz csapját.)
Csavarjuk le a membránház-kulcs (a víztisztító tartozéka) segítségével a membránház fedelét! A membránházból egy fogó segítségével húzzuk ki a membránt. Mossuk ki belülről a membránházat, majd toljuk be az új membránt. Csavarjuk vissza a membránfedelet, elég kézzel, közepes erővel meghúzni! Az új membrán két apró gumitömítését, valamit a membránfedél tömítését érdemes szilikon zsírral, vagy szappannal bekenni.

6.A fertőtlenítés második fele (a szűrőbetétek cseréje után közvetlenül kell elvégezni!) és az utómunkálatok:
A tartály legyen üres, lásd fent 2. pont!  Legyen elzárva a berendezés vízvételi
csapja is (fém fogantyú, általában kék, műanyag borítással). A kar merőlegesen álljon a vékony fehér csőre, - ekkor van elzárva! Szerelje le a tartályhoz vezető csövet mindkét végénél (a tartályt, ha szükséges, sose a tetején lévő elzárójánál fogva mozgassa!) és rázza ki belőle a vizet. A csavarokat nem kell a cső két végén elmozdítani. A cső két végét tartsa felfelé, csepegtesse a fertőtlenítőszert* (30-40 csepp) a csőbe. Ez nem egyszerű, néha érdemes megpöcögtetni a csövet. Egy pipetta megkönnyíti a fertőtlenítőszer* csőbe juttatását! Ne engedje kifolyni a csőből a fertőtlenítőszert*! Először a tartályhoz szerelje vissza a csövet, majd a gépen lévő T-idomhoz! Ha minden csövet rögzített a megfelelő helyre, nyissa ki a berendezés vízvételi csapját (fém fogantyú, általában kék, műanyag borítással).Nyomásfokozós készülék esetén (amennyiben egyébként alkalmazza a nyomásfokozást) kb. egy perc elteltével kapcsolja vissza a hálózatra a készüléket! A vízvételi csap megnyitását követően egymás után megtelnek az előszűrő házak vízzel, majd elkezd megtelni vízzel a tartály is. Várjon kb. 3 percig!Nyomásfokozós készülék esetén ismét kapcsolja le a hálózatról a készüléket! zárja el a berendezés vízvételi csapját!

Ellenőrizze a készülék szigetelését! Várjon minimum 30 percet! Nyissa ki a mosogató pultra szerelt tisztavízcsapot, de amint megjelenik a víz, zárja vissza! Ekkor a még tömény fertőtlenítőszer*, eljut a csap végéhez is! Nyissa vissza a berendezés vízvételi csapját ismét! Ettől kezdve a tartály folyamatosan töltődik. Ellenőrizze ismét a szigetelést, majd helyezze vissza a készüléket az eredeti helyére. Nyomásfokozós készülék esetén (amennyiben egyébként alkalmazza a nyomásfokozást) kapcsolja vissza a hálózatra a készüléket! Akinek van TDS mérőműszere, az tapasztalhatja, hogy először igen magas TDS értékű víz fog jönni a csapból az utószűrő (aktív szén) miatt, de a műszer megkímélése miatt ezt nem érdemes mérni! Várjon minimum 2 órát!

A tisztavízcsap megnyitásával engedje ki a tartályból a vizet (a tartályból akkor ürült ki a víz,amikor már csak a frissen termelt víz folyik a csapból egészen vékony, 1-2 mm-es sugárban.), majd zárja el a tisztavízcsapot és várjon ismét minimum 2 órát. A mosogató pultra szerelt tisztavízcsap megnyitásával engedje ki ismét a tartályból a vizet. A mostantól termelt ozmózisvíz már fogyasztható!
7.
Adminisztráció.Kérjük, rögzítse a szűrőcsere megtörténtének dátumát, és ragassza fel a készülékre!

Figyelem: amennyiben a szűrőcserét követő reggel (tehát tele tanknál), a berendezésre téve a kezünket remegést érzünk; vagy a berendezés hangot ad; vagy a mosogató tálca lefolyójába hallgatva csurgás hallható; vagy a berendezés főelzáróját hidegnek érezzük, tehát vélhetően folyamatosan átfolyik rajta a víz (megjegyzés: a legbiztosabb, ha a szennyvízbilincsből kihúzzuk a csövet!), az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a víztisztító egyik szelepe beragadt! Ezt a vizsgálatot havonta érdemes megismételni! Ekkor zárja el a bejövő vizet a berendezés kék vízvételi csapjával (valamelyik irányba, 90 fokos elfordítás, a hajlékony csőre merőleges irányba), majd várjon pár percet. A szelep ki fog pattanni, és a továbbiakban már jól fog működni! Nyissa vissza a hálózati csatlakozás kék színű elzáró karját!* Fertőtlenítéshez javasoljuk alkalmazni az alábbi terméket: Grappe fruit.
A tudomány mai
ismeretei alapján a Grappe Fruit csepp kb. 650 féle baktérium, vírus és gombás betegségre hatásos. Az ezüsttel szemben a kórokozók nem tudnak rezisztenciát kialakítani, nincsenek mellékhatások, még túladagolás esetén sem. A terméket nálunk beszerezheti.

 

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal tisztított ivóvíz.

Már most szerezze be tőlünk Ozmózis víztisztítóját.
Így több pénzt és egészséget megtakaríthat!

Klór szűrés a zuhanyvízből       

     Vízttisztító javítás    Karbantartás, szerelés 

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

Házhozszállítás    Kapcsolat  Nyitó lap

 

 

Jogi nyilatkozatunk:

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk az érdeklődés felébresztése miatt, és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át.

1992 - 2022 GYURIÁN Bt. Minden jog fenntartva!