Nem riogatni szeretnénk! Inkább, a kíváncsiságát felébreszteni ez ügyben is!
Az itt olvasottaknak nézzen jól utána máshol is!

Az alábbi Országos Tiszti főorvosi Hivatal 2003-ban kiadott kémiai biztonságról szóló,Nyitó lap kockázati tényezőket ismertető dokumentum legfontosabb mondatait érdemes megjegyezni, és minden típusú, környezetünkből származó ivóvíz fogyasztásánál nagyon komolyan figyelembe venni:

Ebből idézetek:

"A 2000-es évek eleje óta a kereskedelmi forgalomban lévő regisztrált vegyi anyagok száma elérte a 13 milliót. Ez évente 400-1000 -el növekedik.
A kielégítően ismert, vizsgált anyagok száma nem több 60 ezernél.(!) A WHO definíciója szerint:
 

minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki tényező; ez azt jelenti, hogy a vegyi anyagok, (számuk 13 milliónál több) mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát!"

Ezekből a nem keresett, nem vizsgált anyagokból pár száz nem kerülhet (tett) bármikor a mi forrásainkba, ivóvízbázisainkba, azon keresztül gyermekeink szervezetébe?

Előre bocsátanánk:
Nem minden kereskedelemben kapható palackozott víz minősége kritizálható. Sőt, ma már nagy nevű multicégek Ozmózissal készített vizet is palackoznak már itt Magyarországon. De gyártmányukon szemérmesen elhallgatják az Ozmózis technológiát, nehogy a milliónyi eldobott PET palack miatt érzett környezeti felelősség, a cipekedés gyötrelmei, a már elérhető készülékár és a megtakarítható pénz miatt, a potenciális vásárló rétegnek eszébe jusson, hogy saját Ozmózis víztisztító készüléket vásárol!

Ők elhallgatják a technológiát, mi elhallgathatnánk a vizük fantázia nevét, de a lenti táblázatban van belőle. Ennyi reklámot mi is kapunk tőlük. Igaz, az nem pozitív, de "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel"

Magyarországon minden tizedik ember csontritkulásban szenved! Forrás
Nem értjük, hogyan lehetséges ez? Hiszen napjainkban a lakosság nagy része  kalciumban és egyéb ásványokban gazdag, (néha túl gazdag),  ásványvizet, forrásvizet, csapvizet, kútvizet fogyaszt!
Talán mégsem dolgozza fel szervezetünk a vízzel elfogyasztott ásványi anyagokat??? 
Akkor miért riogatják egyesek az embereket, hogy túl tiszta az Ozmózis víz?  

A képen a jobb oldali táblán: Első Ausztrál  palackozott víz mentes város!  
Ezzel kapcsolatos oldalak:

Bundanoon honlapja

Ismer olyanokat, akik cipekednek haza rendszeresen műanyag palackokban ivóvizet?
Már 2009 szeptemberében betiltották a világon elsőként egy Ausztrál kisvárosban, Bundanoonban a palackozott víz kereskedelmi forgalmazását.
Véleményük szerint a vizes palackok gyártása, szállítása, csomagolása komoly hatással lehet bolygónk éghajlatára. Ön szerint?

 

További képek

"Tévhitek a vízről és az ásványvizekről

Erre a büdösödő csapvízre az ember úgy reagált, hogy egyszerűen mást kezdett inni. Először az „üdítők” váltak népszerűvé, de ezek mesterséges színezékeket, tartósítószereket, és „állagjavítókat”, no meg rengeteg cukrot tartalmaznak. Összességében alig nevezhetők egészséges vízpótlónak. Aztán divatossá váltak a „természetes ásványvizek”.
Nos, ezekkel az ásványvizekkel meglehetősen sok gond van. Az ásványvizeket + 10 fok alatt, fénymentes helyen kellene tárolni a gyártás után, mert megindulhat benne az élet. Vajon hány helyen valósul ez meg? Nemcsak arra gondolok, hogy több ásványvíz esetében megállapította az illetékes hatóság, hogy az bakteriológiai szempontból szennyezett (lásd a megjelent újságcikkeket). Ez általában emberi mulasztásból adódott, ami természetesen bármikor megismétlődhet. 

 Sokkal inkább a nagyobb aggodalom abból adódik, hogy amikor a „palackozott természetes ásványvíz” magyar szabványt megalkották, az alkotók arra nem is gondoltak, hogy az emberek óriási tömege naponta ivóvíz helyett fogyasztja e különleges vizeket. Ugyanis ők nem olvassák e szabvány határértékeit (mert ha olvasnák, egy részét nem innák) és nem tudják, hogy ezek többsége ivóvíznek sajnos nem alkalmas. A szabvány alkotók úgy gondolták akkoriban, hogy az ásványvizet időnként fogyasztják csak az emberek, ezért nagyon liberális határértékeket írtak az egyes vízben található komponensek határértékének táblázatába. Talán arra gondoltak, hogy nem baj, ha sokkal rosszabb mint az ivóvíz, ha keveset isznak belőle majd csak megbirkózik vele az emberi szervezet. A laikus fogyasztó azt hiszi naivan (de szíve mélyén jogosan), hogy az ásványvíz tán még az ivóvíznél is jobb. Ez az, amiben nagyon téved!

Az ásványvizeket forrásokból nyerjük. Pár mélyvízi forrás kivételével a forrásvizek is részesednek a világszerte tapasztalható légszennyezettség káros hatásaiból. Ehhez hozzájön még az is, hogy az ásványvizeket törvényileg csak 41 káros anyagra kell bevizsgálni. (a csapvizet 58)
Az embernek 19 különböző ásványi anyagra van szüksége ahhoz hogy teste egészséges maradjon. Vannak szerves és szervetlen ásványok, amelyeket a vízzel juttatunk szervezetünkbe.

  Ezek a szerves ásványok csak élő anyagokban találhatók meg, amelyek egykor éltek Ezekre példa: a növényekben, zöldség, gyümölcs tejtermékek, hús hal és szárnyasok
Az ásványvizekben található ásványi anyagok szervetlenek, ezért az emberi szervezet nem tudja felvenni őket. Testünk „vegyi laboratóriuma” csak szerves ásványokat képes felvenni. 
Ezeket a szervetlen ásványokat az emberi szervezet részben ki is választja. A másik részt a szervezet elraktározza. A következmények elmeszesedés és az életfontosságú szervek működési zavarai.

 A palackozott vizekben található ásványi anyagok kombinációja néha kellemes ízt ad a víznek. Fontos azonban annak mérlegelése, hogy az ásványi anyagokkal telített ivóvizek hosszú távú fogyasztása milyen következményekkel járhat. Az ásványvizekben megtalálható, szervetlen ásványi sókat csak elenyésző mértékben (4-6%) hasznosítja a szervezetünk. Szakértők szerint, 75 év alatt egy átlagos csapvíz ivó kb. 28 kg, egy átlagos ásványvíz fogyasztó kb. 90 kg „kőzetet” iszik meg. A szervezetbe bejuttatott, de fel nem használt szervetlen sók felesleges terhelést jelentenek, a testen belül lerakódnak, és közben epekövet, vesekövet, fogkövet, érelmeszesedést és ízületi rugalmatlanságot okoznak. A szervezetünk ásványi só szükségletét - dominánsan - a szerves kötésben lévő ásványi anyagokból fedezi, amiket ételeinken keresztül veszünk magunkhoz.

 Szervezetünknek szüksége van ásványi anyagokra, de azt a vízből nem képes hasznosítani. Csak a szerves ásványi anyagokat képes felhasználni. Tehát elsősorban az ételekből veszi fel a test az ásványi anyagokat.

Ásványi anyag

A szervezet napi szükséglete

Szerves ásványi anyag 100g termékben

Kalcium

1000 mg

Sajt 1200 mg

Kálium

2000 mg

Szója 2000 mg

Magnézium

300 mg

Dió 250 mg

Vas

19 mg

Búzakorpa 13 mg

Cink

12 mg

Korpakenyér 2 mg

Nátrium

2000 mg

Sajt 1300 mg

A napi szükségletek adatai csak tájékoztatási értékek, az ivóvíz által tartalmazott mennyiségek irányértékek, amik a forrástól függően változhatnak.

Az emberi test sejtjeinek a működéséhez elektromágneses térre van szüksége. A sejtek elektromágneses terének fenntartásához szabad elektronok és protonok szükségesek. A fertőtlenítésre használt aktív klór magához vonzza a szabad részecskéket és ezzel rontja a sejtek működési feltételeit. A vízcsapból kieresztett, szabadon hagyott vízből a klór annak típusától függően előbb-utóbb távozik. Vezetékes vizet lehetőleg csak pihentetés után igyuk. Ha tehetjük igyunk inkább a test számára legegészségesebb Ozmózis eljárással tisztított vizet.

Hogyan fedezzük ásványi anyag szükségletünket?

Az alábbi táblázat tartalmazza azokat az ásványi anyag határértékeket amelyre egy egészséges embernek szüksége van. Látni fogjuk a víz szerepe elhanyagolható az ásványi anyagok pótlásának feladatában.

Speciális diéta esetén jelentős eltérések lehetnek a napi szükségletek értékeiben, ebben az esetben tartsa be az orvos által javasolt étrendet.

Feltüntettük azt is, hogy átlagosan mennyi ásványi anyagot tartalmaz az ásványvíz és mennyit lehet a különböző ételekből felvenni, az adatok természetesen tájékoztató jellegűek, függenek a víz fajtájától is.

Ásványi anyag

Napi szükséglet

Napi felvétel
ivóvízzel

1 liter ivóvíz
tartalma

Ásványi anyag források
(100g táplálék tartalma)

Kálcium


500-1.000 mg

100 mg

95 mg

kemény sajt
puha sajt
dió
zöldség
fehérliszt
tej
tojás
gabona
gyümölcs

1.200 mg
725 mg
250 mg
150 mg
140 mg
120 mg
80 mg
60 mg
60 mg

Kálium

Nincsen ajánlott napi bevitel mennyiség, a felvétel intervalluma 1.960 és 5.870 mg között van.
Sok táplálék tartalmaz káliumot, de regionálisan nagy eltérések lehetnek a mennyiségekben. Az adatok csak irányszámok.

 

90 mg

szójaliszt
szárított gyümölcs
búzakorpa
friss saláta
burgonya
dió
műzli
gyümölcslé
tojás
sajt
indiai tea
pörkölt kávé
kakaópor

1.660 - 2.030 mg
710 - 1.880 mg
1.160 mg
140 - 1.080 mg
1.020 mg
350 - 950 mg
100 - 600 mg
110 - 260 mg
140 mg
100 - 190 mg
2.160 mg
2.020 mg
1.500 mg

Nátrium

Nincsen napi ajánlott mennyiség, de 1.000 - 3.000 mg elegendő naponta
A nátrium források legismertebb fajtája az asztali só.

2 - 300 mg

150 mg

ömlesztett / puhasajt
műzli
sózott sajt
kenyér
tojás

1.360 mg
1.200 mg
870 mg
560 mg
140 mg

Molibdén

kb. 0,5 mg

 

 

hajdina
babkonzerv
búzacsíra
szójabab
gabona
tojás
kakaó
zöldség
gyümölcs

0,49 mg
0,35 mg
0,20 mg
0,20 mg
0,09 mg
0,05 mg
0,05 mg
0,03 mg
0,02 mg

Króm

Nincsen napi ajánlott mennyiség, de a 0,05 - 0,2 mg közötti érték elegendő naponta

0,01 mg

0,05 mg

tojás sárgája
sörélesztő
keménysajt
gyümölcslé
korpakenyér
méz
zöldség
gyümölcs

0,18 mg
0,12 mg
0,06 mg
0,05 mg
0,04 mg
0,03 mg
0,02 mg
0,01 mg

Nikkel

Még nincs kielégítő kutatási eredmény

 

0,05 mg

Még nincs kielégítő kutatási eredmény

Kobalt

kb. 0,001 mg

 

 

fésűkagyló
máj
zöldség

0,225 mg
0,015 mg
0,020 - 0,060 mg

Foszfor

Nincsen ajánlott napi bevitel mennyiség, a felvétel intervalluma 240 és 1.200 mg között van (kortól függően).

 

 

sörélesztő
tejpor
búzacsíra
keménysajt
dió
gabona
tojás
joghurt

1.900 mg
950 mg
930 mg
520 mg
370 mg
290 mg
128 mg
140 mg

Kén

800 mg

0,05 mg

240 mg

dió
fokhagyma
sajt
tojás
teljes liszt
hüvelyes növények

150 - 380 mg
370 mg
200 - 330 mg
180 mg
150 mg
120 mg

Szilícium

nincsen napi ajánlott mennyiség

 

 

 

Fluor

nincsen napi ajánlott mennyiség

4 mg

 

 

 

Jód

kb. 0,2 mg

0,04 mg

 

kagyló
hering
gabona, zöldség
gyümölcs

0,659 mg
0,021 - 0,027 mg

0,002-0,005 mg

Magnézum

220 - 400 mg

50 mg

50 mg

szójabab
dió
teljes búzaliszt
barnarizs
szárított gyümölcs
zöldség
banán

310 mg
250 mg
140 mg
119 mg
80 mg
60 mg
42 mg

Vas

8-28 mg

3 mg-ig

0,2 mg

búzakorpa
kakaópor
szójaliszt
petrezsejem
szárított gyümölcs
gabona
vörösbab

12,9 mg
10,5 mg
8,0 mg
8,0 mg
5,8 mg
4,1 mg
2,5 mg

Cink

8 - 16 mg

2 mg

 

sörélesztő
keménysajt
korpakenyér
tojás
hüvelyes növények
teljes gabona

7,8 mg
4,0 mg
2,0 mg
1,5 mg
1,0 mg
1,0 mg

Réz

1 - 2,5 mg

1 mg

 

sörélesztő
olivabogyó
dió
hüvelyes növény
korpakenyér
szárított gyümölcs

3,3 mg
1,6 mg
1,4 mg
0,8 mg
0,3 mg
0,3 mg

Vanádium

kb. 0,1 - 0,3 mg

 

 

petrezselyem
hónapos retek
kapor
fejes saláta
eper
uborka
alma

2,95 mg
0,79 mg
0,46 mg
0,28 mg
0,07 mg
0,04 mg
0,03 mg

Ón

még nincs kielégítő kutatási eredmény

 

 

 

 

Mangán

2 - 5 mg

 

0,05 mg

gabona
korpakenyér
dió
hüvelyes növények
gyümölcs
zöld zöldség

4,92 mg
4,21 mg
3,54 mg
2,01 mg
1,05 mg
0,78 mg

Klór

nincs ajánlott napi mennyiség.
A klór tápanyagforrása megegyezik a nátriuméval. Aki megfelelő mennyiségű nátriumot vesz magához (konyhasó), az egyben klór szükségletét is kielégíti.

 

 

 

 

Eddig tizenkilenc hazánkban vásárolható ásványvízzel ismerkedtem meg, tanulmányoztam a só összetételét. Ugyanis ettől jó vagy rossz a víz íze (a H2O rész az azonos). Szomorúan tapasztaltam, hogy ezekből csak 5 felelt meg a kifogástalan ivóvíz határértékeinek. Sajnos igen sokan az emberi szervezetet károsan megterhelő, rossz minőségű „ásványvizet” fogyasztanak. A legtöbb ásványvíz esetében a magas sótartalom a bűnös. Az ivóvíz szabvány 1000 miligramm/liter (mg/l) sótartalmat (írják szárazanyag tartalomnak is a palackokon) enged meg, míg az ásványvizeknél akár 3000, sőt 6000 mg/l-t is eltűr! A túl nagy sótartalmon belül tetézi a gondot, hogy legtöbbször az ártalmas magas nátrium (Na-val jelölik) tartalom az oka, amely kedvezőtlen hatásai közül most csak a vérnyomást növelő hatását említem. 

A vízpalackozással kapcsolatos komoly probléma, a hosszantartó tárolás, melynek következménye lehet a PET palackokból vízbe oldódó, emberre veszélyes phtalát vegyületek [ bis(2-ethylhexyl)phthalat ] és a hűtés nélküli tárolás eredményeként elszaporodó mikroorganizmusok jelenléte, amiknek köszönhetően az ilyen módon palackozott és tárolt ásványvíz már végképp nem tartozik az egészséges vizek közé.
„29 európai ásványvízből 11-ben gyomorbántalmakért felelős vírust (NLV) találtak”      - Swiss Federal Office of Public Health
„Belgiumban megvásárolható ásványvizek 1/3-a emberi fogyasztásra alkalmatlan.”         - www.euro.hu

A laikusvásárló nem olvasta a szabványban, hogy a természetes ásványvíz „a biológiai vízigény teljes vagy részleges kielégítésére – esetleges fogyasztási előírásokkal – alkalmas”. Bizony több ásványvizünkről hiányzik pl. a következő felirat: „bizonyos gyomorpanaszok esetén kúraszerűen (néhány hétig) ivásra alkalmas orvos javallatára”, viszont aki ezt a vizet ivóvíz helyett állandóan fogyasztja, az bizony bátor ember!

Dr. Wajand János,
Vízminőség védelmi szakértő
aki 25 éve tanulja a vízkémiát"
Egy másik riport vele
 

A hazánkban forgalomban levő természetes ásványvizek, forrásvizek,
ivóvizek és ásványi anyaggal dúsított ivóvizek összetétele

forrás: klikk ide

"A tudomány alvilága....avagy a vízivás veszélyei.  Majdnem árokba hajtottam pénteken, mikor az MR2 (Petőfi Rádió) vezető hírként hozta, hogy napi 1,5 liternél több víz fogyasztása ártalmas – egy meg nem nevezett amerikai ökör kutatásaira hivatkozva" Cikk klikk ide  Nem árt tudni, hogy kinek a szekerét tolja a hírforrás!

Persze nekünk is van "szekerünk"! :-)))

Hipó az ásványvízben RTL Klub 2009.04.19. 15.51
 

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség az ásványvizekről

"Az üzletekben árusított palackos ásványvizek többnyire nem a csecsemőknek készülnek. Magasabb ásványisó-tartalmuk van - nátrium, kalcium, magnézium, mangán, szulfát stb. -, mint az a kisdedeknél megengedett. Folytatás klikk ide" 

A világ egyik "legjobb" ásványvizének elemzése

Az FVM állásfoglalása az ásványvizekről, üdítők és szeszesitalok kérdéseiről  

97/1999. (XI. 18.) FVM-EüM-GM együttes rendelet a természetes ásványvíz, a forrásvíz, az ivóvíz és az ásványi anyaggal dúsított ivóvíz palackozásáról és forgalmazásáról

Cikk a Világgazdaságból: Kétmilliárdból dupláz az Apenta, 2002. július 2.

Silány az ásványvizek minősége?

Az ásványvíz-piac a szakértők szerint belföldön és külföldön egyaránt bővül. Az Apenta, Magyarországon a Coca-Cola és a Pepsi-Cola után a harmadik legnagyobb ásványvíz-gyártó, nagy beruházásba kezd, hogy megduplázza a termelését. Nemsokára évi hetvenmillió liter ásványvizet fog palackozni. Mi ebben a rossz? - kérdezhetik.

Ha az Apenta ásványvíz - és színezett, aromázott választéka: a szamócás, meggyes apenta - nagyobbik része eldobható palackban fog megjelenni a piacon, amire van esély, hiszen az ízes-színes víz ma is csak eldobható csomagolásban létezik, akkor van min keseregnünk. Kétszerannyi lesz a szemét, ha valami csoda nem történik. És ez még csak a fele az aggodalmunknak.
A másik fele az ásványvizek minőségét érinti. A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács egyik vezetője, aki történetesen az Apenta ügyvezető igazgatója úgy emlegeti az olcsójános ásványvíz-gyártó és forgalmazó konkurenciát, mint akik nem tartják be az előírásokat, megtévesztik a fogyasztókat és megfelelő minőségi háttér nélkül próbálnak nagyobb hasznot kihozni a termékből.

Mindjárt világosabbá válik miről beszél, amikor megemlíti, hogy szigorú határozatot hozott a terméktanács, amely szerint a szervezet tagjai kötelesek a minőségi követelményeket (a HACCP előírásokat) betartani. Aki nem tartja be, nem lehet a terméktanács tagja. Sőt, hamarosan egy védjegyet is létrehoznak, amelyet azok használhatnak, akik betartják az előírásokat.

Forrás: Világgazdaság: 

Vigyázzon, ha ásványvizet iszik! - baktériumokat találtak egy neves italban: a cikk klikk ide

Ami a szomjúságból megmarad – palackok az örökkévalóságnak

Nincs könnyű helyzetben aki ivóvíz ügyben dönteni szeretne! Mindenki ahhoz talál könnyebben több jó érvet, amihez valójában is szeretne!

Itt van a Vincent elmélet és a vele ellentmondó szaktekintély véleménye is  klikk ide

 Ha az ásványvíz fogyasztást szeretné választani, itt az ásványvíz szövetség lapjának címe, ők meggyőzik miért jó az ásványvíz.
Jegyezze meg elérhetőségünket, mert náluk nem talál viszont linket-klikket hozzánk!  klikk ide
 

 

"A bölcs ember számára a tisztavíz az egyetlen ital"  Henry David Thoman 

Aki egy napra ki tudja cserélni cukros szénsavas italát igazi tiszta vízre, az képes évi 15 kilót is lefogyni!

Az Ön ivóvize, az Ön egészsége is lehet!

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal tisztított, lúgosított ivóvíz!

Már most szerezze be tőlünk Ozmózis víztisztítóját és Lúgos víz készítő ionizáló Angyalvíz készülékét!
Így több pénzt és egészséget takaríthat meg!

Mi kerülhet italunkba a PET palackból?

Klór szűrés a zuhanyvízből       

     Vízttisztító javítás    Karbantartás, szerelés 

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

Kapcsolat  Házhozszállítás   

 

Szeretne Ön cipelés és visszaváltás mentes vizet fogyasztani?

Jogi nyilatkozatunk:

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk az érdeklődés felébresztése miatt, és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az esetleges állításainkat nem értékelte az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA).
Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át.

Ozmózis ivóvíztisztító. Reverz ozmózis víztisztító.

Tiszta ivóvíz, vízszűrő, ozmózis készülék.

Ozmózis vízszűrő, ivóvíz tisztító, vízszűrő, ozmózis vízszűrő, membránszűrés.

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

Tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.  Rovíz, membrán szűrés.

Reverz ozmózis vízszűrő.

Ozmózis víztisztító szűrők.

Ozmózis víztisztító készülékek, ozmózis vízszűrő.

Reverz ozmózis vízszűrő.

Ozmózis membrános készülékek.

Rovíz, membrán szűrés.

 Membrános vízszűrő, ozmózis vízszűrő.

RO viztisztító. Membrán vízszűrő.

Ozmózis víztisztító. Ozmózis készülékek.

Nagyon profi víztisztító berendezéseket áruló bolt.

Ozmózis készülék, ozmózis vízszűrő.

Membrán szűrés, vízszűrő víztisztítókat.

Ozmózis alkatrészek. Tiszta ivóvíz: ozmózis készülék.

Ozmózis víz, membrán vízszűrő.

Ozmózis készülék, reverz ozmózis vízszűrő.

   Ivóvíz tisztító, membránszűrés, tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.

Víztisztítók,  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés.

  Tiszta ivóvíz, ozmózis víztisztítók.  Ivóvíz tisztító

 víztisztítók ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés.

Ozmózis víztisztító  tiszta ivóvizek ozmózis készülékek ozmózis víztisztító.

Iható tisztavíz   membránszűrés tiszta ivóvíz jó ivóvíz.

Ozmózis víztisztító,  tiszta ivóvizek, ozmózis készülékek, ozmózis víztisztítóm.

Víztisztítók  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés

víztisztítók,  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés.

Ozmózis víztisztító, ozmózis készülékek.

Tiszta ivóvíz  ozmózis víztisztítók, jó ivóvíz.

Vízszűrő víztisztítókat tiszta ivóvizek.

Ozmózis készülékek, ozmózis vízszűrő.

Ozmózis ivóvíz. Angyalvíz.
 

Alkatrészek jó ivóvíz Ivóvíz alkatrészek.
 

Víztisztítók, reverz ozmózis.

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

 

 Membrános vízszűrő.

mot
paj