Nyitó lap

 

Ivóvíztisztítás ügyben gyakran ismételt kérdések, és sűrűn felvetődő gondolatok:

Szeretne Ön olcsóbb, cipelés és visszaváltás mentes tiszta ivóvizet fogyasztani? 
H
asznos lenne Önnek, egy Ozmózis víztisztító!
1. Megtakaríthat! Legalább évi 80 ezer forintot, pár hónap után, mikor már meg is térült a készülék és az évi karbantartás ára.
 (Megtérülés rovat)
2. Megszabadulhat! A vízcipekedés, 5x rakodás, műanyag összetaposás-kukázás, VAGY a visszaváltás napi-heti gondjától. 
3. Jó érzés lesz az is, hogy a sok ember közé tartozhat, akik a részletekre is odafigyelnek, és a háztartásukban már régen van ilyen.
4. Mert boldog lehet,
azért, mert mindent megtett családja tiszta, egészséges, olcsó ivóvízellátásáért.
5. Vidám lehet, mert jót derülhet magában a multiknál, látva a tolókocsiját flakonokkal telepakoló, pénztárnál, autójánál cipekedéstől, rámolgatástól megizzadó embereken.
Mások, már tudnak valamit ez ügyben, amit Ön talán még nem.

Vagy inkább szomjúságát most valami, sok cukrot, vagy esetleg, buborékos, édesítőt tartalmazó drága, műanyagot is kioldhatott löttyel, csavarlazítónak is használható itallal, vagy ismeretlen tartalmú, túlzott koffein tartalmú, lehet talán élet rövidítő anyaggal felturbózott vízből készített drága itallal próbálja oltani? 

Mi bízunk a csapvízben. Azt isszuk mindig! Semmi bajunk......

Ilyen lett 6 hónap után, a csak ivóvíz előszűrése céljára a csapvízhez beszerelt   egyszerű, - újkorában fehér - 5 mikronos PP szűrőbetét:
Tisztább ivóvizet jobb lenne felhasználni? 

 Ezt küldte az ivószolgáltató inni, főzni, fürödni, mosni, és még nem kevés pénzt is kér érte.....

Vajon milyen az Ön hálózati ivóvize? Egyszerű a válasz:
Nézzen bele WC tartályába. Az patika tiszta volt újkorában, mikor felszerelték. Csak ivóvízzel van mindig automatikusan feltöltődve. 
Most nézzen bele..., azóta milyen lett önöknél?

Így, idővel ez miatti az egészségügyi problémák kialakulása is, majd nagy teher lehet a családjának. 
A sok év után jelentkező daganatos és emésztőrendszeri betegségek rejtett és nehezen beazonosítható egyik oka lehet, a sok év alatt a tiszta víz helyett fogyasztott folyadékok ismeretlen, vagy elhallgatott vegyi tartalma is. 

Ha rendszeresen közzétennék pl. Dunából származó csapvízben, kis mennyiségű, de szervezetnek káros anyagokat pl. klór, fluor, vérnyomáscsökkentő, fogamzás gátló, stb. gyógyszerszármazékokat vagy a nehezen felbomló antidepresszáns és epilepszia ellenes hatóanyagok mennyiségét, mikro méretű műanyagtörmelék napi mennyiségi szintjét....
 
Ha az ólmot, alumíniumot, vasat, túlzott kalciumot jobban kezelnék, és az egyéb  garantáltan nem vizsgált vegyi anyagokat is rendszeresen kimutathatnák, közzétennék, akkor ez miatti mérgek feldúsulása, összeadódása, lerakódásainak következményének kialakulása és hatása a szervezetünkben, hosszú, alattomos folyamata nem veszélyeztetne akkora tömegeket!

Érdeklődés és rendelés leadása: 06 29 341-886, 06 209 352 502 

A vízművek a törvény szerint és anyagi lehetőségeikhez képest minden tőlük telhetőt megtesznek. Sajnos a hálózati ivóvizeket csak 250-nél is kevesebb ismert lehetséges szennyező anyagra kell csak törvény szerint bevizsgálni!

Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 40-50 vegyi anyag jelenlétét képes vizsgálni, és ezt próbálja meg kiszűrni. ( A teljesítmény: 13 millió ma létezhető és ebből 60 ezer jobban ismert anyagból 40-50 ) A fennmaradó 59.950-féle ismert, 13 milliónál több, lehetséges, de nem is vizsgált anyag ( gyógyszerszármazékok, ipari és mezőgazdasági vegyi kemikáliák, anyagok, stb. ) akadálytalanul bejuthatnak a fogyasztó szervezetébe, ha mégis, véletlenül jelen vannak a csapvizünk és ivóvizünk forrásában. Ennek a lehetséges következményei és kockázata már csak a víz fogyasztót terhelik.

1920 előtt ritkaságnak számított a szívkoszorúér megbetegedés, mára viszont ez a 45 és 64 év közöttiek leggyakoribb betegsége.  Egyre sűrűbb, és már a fiatalok között is tarol a Stroke. Vajon mennyire felelősek ebben az ivó és főző vizünkben feloldott ismeretlen anyagok, és a zuhanyozáskor belélegzett klór? A szakorvosok tudják, hogy a klór is okozhatja az érfali lerakódást, de ennek ellenére még sajnos nem hallottunk ilyen irányú tanulmányosan részletező okfejtést. 
 
Laborban dolgozik az ismerősöm és azt mondta, hogy ihatom nyugodtan a csapvizet is, jó az ..... 

A laboros szakember ismerőse ilyen irányú szakvéleménye a gyógyszerszármazékok és az ipar használta több milliós lehetséges, - a vizsgált ivóvízben esetleg megtalálható - összetevőinek mennyi konkrét anyag beazonosítása és rákeresése alapján alakult ki?

Talán, a legjobb esetben pár száz közismert, lehetséges szennyező anyag rákereséséből. Nem a szakértelmét vonom kétségbe, hanem a vélemény alkotás előtti vizsgált ivóvízben lévő kutatási anyagok darabszámát valószínűsítem túl alacsonynak, és ezért így esetleg tévesnek bizonyulhat szakvéleménye, a nagy költség és idő igény miatt el nem végzett vizsgálatok miatt.

Kóstoltam egyszer az Ozmózis víztisztító vizét, nekem nem ízlett!

Sokféle ivóvíznek nevezett cipelős folyadékot vásárolhatnak ma már. Egyik közös tulajdonságuk, hogy mindegyiknek más íze van. Ha kóstolunk egy másikfélét, furcsa ízt tapasztalunk.
Ha csak az ízlelőbimbónk alapján fogyasztanánk el dolgokat, érdekes eredmény születne. A gyógyító gyógyszereket is kihagynánk keserű íze miatt. Viszont a Cián ízlene, mert kellemes barackmag ízű.
Sok mérgező anyagnak igen kellemes íze van. Az élelmiszeriparban adalékokkal az üzemben varázslók, tudnának erről sokat mesélni.
Az Ozmózis víz ízét az emberek fele kellemesnek, a mások - akik más cipelős víz ízéhez szoktak -, furcsának érzik.
Ha rendszeresen egy hétig csak az Ozmózis vizet fogyasztja, - egy hét kezdet után -, már megszokja, és ízleni fog. Mást már többet nem is inna meg, csak kényszerből. A régi meg már nem ízlene többet. 

Buta szöveg a netről:
"RO membrán: kivonja a víz sótartalmát. Mivel a só nélküli víz egészségtelen, ezért azt vissza kell pótolni."

Az ( édes ) ivóvízben nem jelentős a SÓ ( NaCI ).
Aki sót és visszasózást emleget, ásványi anyagok helyett, annak jól mutatja ez ügyben a silány szakértelmét, vagy ellenérdekeltségét.
Az Ozmózis mentes, ezért gyengébben szűrt ivóvízben - (ami azért talán jobb a teljesen szűrés nélkülinél) -  a Kalcium és egyéb ásványi anyagok mellett, rengeteg nem szűrt lehetséges vegyi szennyeződés, gyógyszerszármazékok is benne maradhatnak.

Ha Ozmózis szintű víztisztítás nélküli vizet fogyasztunk, az olyannak tűnik egy ivóvízhez jól értő vegyész szakember számára, mintha ellenőrizetlen vegyszer keveréket innánk! Hiszen a nálunk ide vonatkozó vízvizsgálati törvény, a jelenleg érvényes ivóvízszabvány és előírás nagyon alacsony vizsgálandó anyagszám előírásai alapján, a nem vizsgált, de lehetséges ismeretlen, veszélyes gyógyszerszármazékok és vegyi anyagok kockázata nagyon magas maradhat.

Az ivóvíz fontos ásványi anyagokat tartalmaz.....

Ha az ivóvízre bízzuk, ragaszkodunk ivóvizünk természetes ásványi anyag tartalmához és csak olyan szűrést szeretnénk alkalmazni, amely az ásványi anyagokat meghagyja az ivóvizünkben, mert hiszünk az igazán tiszta ivóvíz - nem érdekmentes, buta -, testidegen elméletében, akkor egy gyengébb ivóvízszűrést kell alkalmaznunk, és 19 liter vizet igyunk meg naponta, ha vízből kívánjuk a szükséges ásványokat pótolni!

Ez miatt viszont a megőrzött, pl. Kalcium mellé elfogyaszthatjuk ivóvizünk forrásába belekerülhetett, benne maradhatott, - de a gyenge ivóvízszabványok miatt hatóságilag soha nem is vizsgált, és így nem is keresett -, sok ezer lehetséges szennyező ipari és mezőgazdasági kemikáliákat, vegyi anyagokat, gyógyszerszármazékok tömegét is.

Az ivóvizünk legfontosabb fő tulajdonságának mindig a tisztaságnak kell lenni.

Annyi mindennel mérgeznek bennünket, úgysem tehetünk semmit....

Igen. Ha legalább azokat bevihető mérgező anyagokat, kockázatokat, a lehetőségeket csökkentjük, kerüljük, amiről tudunk, ismerünk, azzal meghosszabbíthatjuk életünket, későbbre tolhatjuk az ebből eredeztethető megbetegedéseink szenvedéseit.

A magyar ivóvizet Európa szerte a legtisztábbnak mondják! Miért kellene nekem akkor, egy otthoni ivóvíztisztító?
 
 A hálózati ivóvizet Klórozzák. A Klórt gyilkos harci gáznak használták az első világháborúban. A gyenge magyar ivóvíz szabvány miatt túl alacsony a vizsgált veszélyes anyagok, esetlegesen felfedezhető mérgek száma.

Az ivóvíz hálózat fertőtlenítéshez használt klór az engedélyezett mennyiség alatt van...
Átgondolta már, hogy naponta összesen mennyiféle - alacsony mennyisége miatt engedélyezett -, de mégis ártalmas vegyi anyagot fogyaszthat, összesen milyen mennyiségben? Gondolt arra, hogy ezek naponta a szervezetében összeadódva (amit senki, soha nem ad össze) milyen terhelést jelenthetnek rendszeresen immunrendszerének?
 
1. A 80' as évekig az ipari és lakossági szemetet csak elásták bárhol a környéken! Nem volt csak gyenge törvény a természet védelmére! Jó lehet ez Önnek, gyermekének hosszútávon?
Kerestessen rá egy vízkutató laboratóriumban a vezetékes csapvizében egy-két nagyon sűrűn használt gyógyszer alapanyagára: (Fogamzásgátlók, fájdalom csillapítók, vérnyomáscsökkentők, szívgyógyszerek, véralvadás csökkentők stb.) Megdöbbentő élménye lehet majd!!

2. A sok ország rettentően koszos, vagy jóval alacsonyabb szabvány értékek miatt elfogadott ivóvizei között a miénk a legtisztább (Mint feketék között a sötétszürke ).
Miért fogyasztanak vajon nálunk már tömegek inkább a nap megsütötte, állott, műanyagot kiáztatott, cipelős vizet, és a jobban tájékozottabbak már saját otthoni Ozmózis tisztítású ivóvizet? 

3. Csak nagyon kevés, 200 alatti, közismert szennyező anyagra keresnek csak rá a ivóvíz szolgáltatók és az ivóvízgyártó-palackozók az eladott ivóvizükben.
A víznyerő helyek körzetében a régebben felelőtlenül titokban eláshatott gyógyszerszer és ipari vegyi anyagokra, az elmúlt 150 év alatt talajba mélyre leszivároghatott tömegére sajnos leginkább nem!
 
4. Nem merülhet fel a gyanú, hogy az igazi tiszta és egészséges ivóvíz hálózati megvalósításának országos költségeinek - ( sok ezer milliárdot tenne ki ) - megtakarítását, el lehet érni az országos médiában egypár hozzá nem értőnek, vagy ellenérdekelt szakértőnek a megnyugtatóan hangzó megszólaltatásával?
 

Érdeklődés és rendelés leadása: 06 29 341-886, 06 209 352 502 

Ha egy mindent kiszűrő konyhai csapot szerelnénk fel?

Ez is egy jó ötletnek tűnik, amíg jobban meg nem ismerkedünk az igazi egészséges ivóvíz elvárható minőségével és annak előállításával.
Mert akkor rájöhetünk arra, hogy egy vékony kifolyócsapban nem lehet elhelyezni nagy mennyiség (több köbméter) átengedésekor is megfelelően hatékony szűrést. Főleg nem Ozmózis minőségűt!
Az ötlet olyannak tűnik, mintha papír repülővel indulna a család tengeren túlra.
Hosszú távú hatékony vízszűréshez komoly, nagy felületű szűrők kellenek rendszeres karbantartással még a háztartásban is!
Azt is át kell gondolni, érdemes-e szűrőbetét kapacitást fordítani pl. zsíros edények elmosogatására.

Mi veszünk annyi vizet, ami a héten kell, és nem adunk ki egyszerre annyi pénzt egy saját víztisztítóra....

Szerencsére ma egyre többen vannak, akik már utána néztek a palackok anyagának is. PETE, PS, PP, HDP, HDPE,  stb és ezek esetleges kockázatainak ....... 
Ma már nagyon sok mindennel mérgeznek bennünket, ezért érdemes elgondolkoznunk azon, hogy akarjuk ezt a napi, sajnálatosan tudomásul vett mennyiséget növelni, és a következmények lehetőségeit még előbbre hozni mai életünkben, vagy amire tudunk, arra érdemes odafigyelünk, ezzel csökkentve szervezetünk rendszeres vegyi túlterhelését?

Vajon ismerősei mennyivel járulnak a világ tengerei műanyagpalack úszó szigetei növekedéséhez?

"Mikroszkopikus műanyaggal szennyezett a palackozott vizek 90 százaléka .... 24.hu 2018.03.15 18.:13" Aki a BBC-ből idézte.:

"A tanulmány készítői 259 palacknyi víz összetételét elemezték ki. Az ásványvizek kilenc ország 19 forrásából származtak, és 11 különböző márkához tartoztak. Ez a legnagyobb ilyen vizsgálat, amit valaha végeztek.

A palackos vizek 93 százaléka volt szennyezett műanyaggal. Literenként, átlagosan 10.4 darab, 100 mikronnál nagyobb (kb. emberi hajszál méretű), illetve 314 darab, 100 mikronnál kisebb (mikroszkopikus méretű) műanyag szálat találtak. Az 259 palack közül csak 17-ben nem volt műanyag."

Mi forrásvizet fogyasztunk. Az mélyről, ( a hegyből ) jön...

Jó ötletnek tűnik, hiszen hazánk tele van hasznos anyagokat is tartalmazó forrásokkal. Csak addig, míg  jobban meg nem ismerjük a ma élő kockázatait a forrásokat tápláló tágabb mai környezetnek is, és a jelen valamint a múlt szennyezéseinek hosszú távú negatív hatásait.
Sajnos az elmúlt 150 év ipari forradalma alatt a környezetben felelőtlenül elásott ismeretlen vegyi anyagok tömege miatt, valamint a szél, szmog, savas esők szállította kosz belemosódása miatt, ma már nagyon oda kell figyelnünk a forrásvizünk valódi tisztaságára is.

Az ipar, mezőgazdaság és egyéb felelőtlen környezetszennyezés mostanra már minden mélyvizünkben és forrásunkban sok száz, vagy ezer méter mélyen is jelen lehet! Sajnos az elmúlt 150 év alatt, ezek eljuthattak már a nagyon mély, védettnek hitt vízrétegekbe is!
A talaj rétegek természetes agyag záró rétegei például sok egyéb mellett, a szakszerűtlenül fúrt házi kutak tömegei, vagy a nagyberuházások előtti  talajvizsgálatok sok 25-50 méteres, rosszul visszatömött talajmintavevő fúrásai miatt áttört vízzáró rétegek leszivárgása, összenyitása is tömegesen valósulhatott meg az egész ország területén.
A mélyvízi forrásokat is az esőből és a nagy folyókban érkező víz táplálja.
Mivel a vízvizsgálatra kerülő anyagok száma a lehető legjobb esetben is csak pár száz, a kockázatot jelentő forgalomban lévő lehetséges ismeretlen szennyező anyagok száma, pedig már 13 millió felett is lehet, így nagy lehet kockázatunk is, hogy még nem is vizsgált, de szennyező (esetleg mérgező) anyag is lehet a fogyasztott forrásvizünkben is, sajnos.

Mi X.....Y....Z.....vizet fogyasztunk, azt gondolom,
az már elég tiszta .....

Ezen a szakterületen is tájékozottabb lesz, ha rászán pár percet és elolvassa az alábbiakat:
Vajon azt a vizet, mely a bizalmát elnyerte, milyen alaposan vizsgálták meg?

Az első fő szempont az egészségünk megőrzéséhez, hogy a fogyasztott szükséges napi folyadékunk legelső sorban tiszta víz legyen.
A TISZTÁT KÜLÖN HANGSÚLYOZZUK! Ez a legfontosabb.
A szűrés hatékonyságára nagyon érdemes odafigyelni!
Az Ozmózis szűrő áteresztő nyílása 0,0001 mikron.
Nagyon nem mindegy, hogy 1-2 nulla ide, vagy oda.
Ez felett sajnos néhányan szakmai tudatlanságból vagy üzleti érdekből átsiklanak, és/vagy szándékosan elbagatellizálják.
(lásd erről az Összehasonlítások rovatot.)

Különben immunrendszerünkre az állított pozitív tulajdonságokon kívül még a lehetséges 13 millió féle, környezetből származó szennyező anyagok is hatással lehetnek, melyek ellenőrizetlenül benne maradhatnak a kezelt vízben, a kötelezően vizsgált szennyező anyagok törvényben előírt és meghatározott, aggasztóan nagyon alacsony száma miatt.

Mikronban mérve milyen szűrésű tisztításon ment át az Ön jelenlegi otthoni ivóvize fogyasztás előtt?
Ismer olyat, aki ez ügyben strucc politikát folytat és jelentéktelen problémának tekinti ezt az ügyet?

Érdeklődés és rendelés leadása: 06 29 341-886, 06 209 352 502 

Az mondják az Ozmózis szűrő kiszűr olyan ásványokat is a vízből, amik kifejezetten jót tesznek a szervezetnek...

Igen, ez bizonyítja jól az Ozmózis szűrő minden mérget, vegyi anyagot kiszűrő nagy hatékonyságát.
Minden Ozmózis rendszerű készülékünk visszapótolt ásványi anyag tartalmú, tiszta ivóvizet ad.
Aki csak az ivóvíztől várja szervezete ásványi anyag ellátottságát, annak napi húsz liter vizet kell meginnia.
Az Ozmózis rendszerek ellenzői úgy tűnik, - talán a lehetséges érdekből - a kb. húsz féle szervezetünknek fontos ásvány hiányát hangsúlyozzák, mintha nem lenne ásványi visszapótló patron az Ozmózis készülékeken.
A gyengébb ivóvízszűrés erőltetése miatt viszont arról nem beszélnek, vagy elbagatelizálják a 13 millió féle lehetséges vegyi anyag bejutásának jóval nagyobb veszélyét szervezetünkbe.
Ilyen nézet, nagyfokú szakmai tájékozatlanságot mutathat ez ügyben, vagy érdekből szándékos félreinformálásnak látszik.

A nem kellően megtisztított ivóvíz rendszeres fogyasztása által okozott alattomos egészségkárosodás meggyógyítása - ( ha ez még lehetséges ) -, sokszorosába kerülhet majd, mint a piacon kapható legdrágább házi víztisztító készülék és annak rendszeres karbantartó rezsije.


Lehet fokozni még az Ozmózis vízszűrést? 

Különböző eljárásokkal lehetséges a vizet pozitív tulajdonságokkal is felruházni, azt tovább is adhatja fogyasztójának. Az Ozmózis víztisztító készülékeinkre  is felszerelhető az opciósan megvásárolható, a víznek pozitív tulajdonságokat átadó AIFIR és Strukturalizáló készülék. Az Ozmózis víztisztító készülékhez után kapcsolható még a tisztított víz Lúgosító - Ionizáló készülék is!
 ( Bővebben www.angyalviz.hu )
Ha ezeket is alkalmazza, már jelentős lesz a készülékünkből fogyasztott tiszta ivóvíz jó tulajdonságainak száma.

Csak magas minőségi - Ozmózis szintű - tisztítás után következhetnek a vízre felruházott pozitív tulajdonságok különböző rendszerekkel. Csak akkor tudjuk ezek hozzáadott tulajdonságát is jól kihasználni, ha előtte Ozmózis minőségű tisztítást kapott az állított pozitív tulajdonságokkal felruházott ivóvíz!

Unom már az ivóvizes palackok cipelését és azt, hogy azzal van tele a bevásárló kocsim és az autóm...


Saját otthoni Ozmózis ivóvíztisztítóval ezt elfelejthetjük. Ráadásul sokat csökkenhet hosszútávon a kiadásunk is. Sőt, valószínűleg ezután még tisztább ivóvizet is fogyaszthatunk, mint eddig.

Családjának többé nem szükséges ivóvizet venni, cipekedni!

Ozmózis víztisztítók 34.500 Ft -tól kaphatók nálunk

Azt gondolom, hogy a kiszűrt klór miatt a baktériumok száma megnőhet...

Egy jó laboráns bármelyik klórozott csapvízben talál legalább öt-hat élő baktériumot, ami köszöni jól van, mert már rezisztens a klórra.
A rendszeresen féléve karbantartott Ozmózis készülékben, - az Ozmózis technológiának és az UV lámpának köszönhetően - ez a kockázat jóval alacsonyabb, mint a csapvízben!
Ma már ismert az ivóvíz klórdioxiddal emberre veszélytelen fertőtlenítő lehetősége is, - ezt a fogorvosok már régebben használják - a hálózati ivóvíz szolgáltatóknál, ha elterjed is, a nehézfémek és kemikáliák kiszűrése Ozmózis szintűre, még sokáig várathat sajnos még bennünket.

Idézet valamelyik, egymást "okosító" weboldalról, szerintük az Ozmózis víz hátránya:
"Fordított Ozmózist alkalmazó rendszert hülyeség szereltetni, amennyiben a vizet ivásra, főzésre akarjuk használni, mivel a Fordított Ozmózissal előállított víz NEM ivóvíz! Az Ozmózis víztisztító kiszedi az ivóvízből az ásványokat is, pedig az kell nekünk...."

Ez a másban érdekeltek ( pl. a kevésbé tiszta ivóvizek készítői és eladói, vagy a gyógyszereladó üzletben érdekeltek ) félrevezető, marketing ijesztgetésének, vagy az ezen a szakterületen nagyon gyengén tájékozottak, és a hozzá nem értők téves információjának tűnik.
Ma már adott a lehetőség, és mindenkinek Ozmózissal tisztított vizet kellene fogyasztani, annak aki meg tudja, és akarja fizetni az egészsége megőrzését.
A desztillált víz, az a nem ivóvíz. Az Ozmózis készülék nem desztillál, hanem szűr.
Benne van az előirt szükséges ásványi anyag minden nálunk kapható Ozmózis készülék ivóvizében, garantáltan.

1. Éppen ez a nagy előny, hogy kiválasztja. Igen kiszedi, kiválasztja. Ez a hatékony ivóvíztisztítás lényege.  
  
Különleges értéke ez, az Ozmózis technológia víztisztítási képességének.

2
. Ez megmutatja és jól bizonyítja az Ozmózis vízszűrés nagy tisztítási lehetőségének hatékonyságát. 
3. Nem létezik olyan vízszűrő, amely a nekünk hatóságilag ajánlott, kb. húszféle ásványi anyagot benne hagyja az ivóvízben úgy, hogy a többi károsat, veszélyeseket - például a gyógyszerszármazékokat, vagy az ivóvízforrásunkat szennyező, környező ipar és mezőgazdaság vegyi anyagait viszont mindet eltávolítja. Nincs olyan. Nem létezik.
4. Ha egy vízszűrő, ivóvíztisztító benne hagyja az ásványokat, akkor nagyon sok lehetséges kosz és rengeteg káros vegyi anyag - pl. gyógyszerszármazék - is garantáltan benne maradhat ivóvízben.
Az ilyen víz vegytisztaságáról, ha egy jó laboránst megkérdezünk erről, biztosan tud majd sok érdekeset mondani.
5. Ha a szükséges ásványi anyagok bevitelét csak az elfogyasztott ivóvízre bíznánk, napi 20 liter vizet kellene elfogyasztanunk.

Gondolkozzunk ezen egy kicsit!:
Az űrállomáson hónapokig tartózkodó több embernek mennyi, hány hektó ivó és fürdővíz kell vajon? Ennyit nem vihetnek fel a súlya miatt. Vajon honnan veszik az ivóvizet?

Ozmózissal megszűrnek minden cseppet. Vissza forgatják. Természetesen megfelelő előszűrésekkel. Erre képes az Ozmózis technológia.
Nagyfokú felkészületlen tájékozatlanságnak,
és szándékos félrevezetésnek tűnik, ha a mindent eltávolító nagyon nagy előnyt, hátránynak tüntetik fel a vízkezelésben alacsony tudással rendelkezők, vagy a másban érdekeltek az Ozmózis technológia hallatán.
Felháborító felelőtlenségnek is nevezhető, ha egyesek ezt így tanítják és még hirdetik is.

Az Ozmózis szűrés nélküli ivóvízszűrő készülékek, csak kevés anyag kiszűrésére alkalmasak - de persze még ezek szűrt vize is sokkal jobb, a gyengén kezelt csapvíznél - amely sok száz, vagy akár millió lehetséges káros vegyi anyag ivóvízben maradását is megengedik.
Ha egy ivóvízszűrő benne hagyja az ajánlott ásványi anyagokat, biztos lehet a vízfogyasztó a sok egyéb kártékony anyag, akár ipari és gyógyszerszármazékok ivóvízében maradásában is.
 

"Ásványi anyag megtartó vízszűrést szeretnék…."

Napi 20 liter vizet kellene meginni annak, aki hisz az ivóvíz ásványi anyag pótló képességében és csak az ivóvízre bízza, hogy elég hasznos ásványi anyaghoz jusson szervezete.
A kellő mennyiségű szükséges ásványi anyagainkat leginkább az ételeinkből vesszük magunkhoz, nem az ivóvízből!

Az ivóvíztisztaság garanciájának ma már minden körülmények között az Ozmózis technológiának kellene lenni.
Az a legfontosabb, hogy elfogyasztott italunk mentes legyen a ma már talán minden nem Ozmózis készülékkel kezelt vízben fellelhető gyógyszer, ipari, vegyi, mezőgazdasági kemikáliák, ma már nagyon is lehetséges, mindenhol megtalálható tömeges fajtáitól.

Igen természetesen az a nagyon jó, hogy kiválasztja! Ez bizonyítéka az Ozmózis ivóvíztisztító technológia rendkívüli szűrő képességének. Az ivóvizet igazán jól megtisztítani, megszűrni csak Ozmózis technológiával lehet.
 
Aki mást hirdet ivóvíz ügyben, az kevés információval rendelkezik erről a területről, vagy érdekből mond mást.

Minden Ozmózis készülékünk fel vannak szerelve a hatóság által előírt ásványanyag visszapótlóval is. Ez jó azért is, mert így már 7-es pH feletti, egészégi szabványnak is megfelelő lesz a legtisztább otthoni saját friss ivóvizünk forrása.

Érdemes jól tudni, hogy nem lehet sokszázezer ( vagy akár több millió! ) ivóvizünk forrásában lehetséges veszélyes, szennyező anyagfélét kiszűrni úgy az ivóvízből, hogy közben húszféle, hatóság szerint nekünk ajánlott fajta az mégis benne maradjon.
Csak úgy maradhatnak benne az ivóvizünkben a nekünk is ajánlott ásványi anyagok, ha gyengébb, rosszabb szűrést alkalmazunk.
 
Egy gyengébb, rosszabb ivóvízszűrés miatt, viszont nekünk sajnos mégis sokféle, akár százezernél több hivatalosan nem is vizsgált, esetlegesen mégis abban a környezetből származó ártalmas vegyi anyagok is benne maradhatnak az ivóvizünkben. Ezt a kockázatot nekünk kell vállalni, mert az illetékes hatóságok az elképesztően alacsony ivóvízszabványok és az erre szánt kevés állami anyagi forrás miatt tehetetlenek.

Mielőtt bejön a lakásba a víz, mi egyből oda feltennénk egy jó szűrőt, hogy megfelelő legyen a vizünk.

A vízkezelés ennél sokkal bonyolultabb dolog! Legsűrűbben a vízkőkirakódás ( Kalcium ) és rozsdás szín ( Vastartalom  ) szokott feltűnően látszani és zavarni a víz felhasználót. A többi szennyeződések veszélyes mérgei sokkal alattomosabbak.

Csak a darabos szennyeződéseket lehet hirtelen "egyvalami" szűrővel megfogni, kiszűrni! Az oldott szennyező anyagokat fajtánként kell külön visszatartani, megkötni más-más szűrőkkel. Ebből ma már több mint 13 millióféle szennyező anyag létezése fenyegetheti az ivóvizeinket.
Jó esetben ( csak ) pár ezer még mindig lehet sajnos most is az Ön ivóvizében is.

Csak fajtánként, egyenként a megfelelő eszközökkel és eljárásokkal lehet ezeket az anyagokat kiszűrni! Ez nagyon költséges lehet. A kutatás, felderítés az ivóvízben akár sok milliós, vagy milliárdos tétel is lehet. Ezért az anyagi lehetőségek, a felhasználási cél, a törvényben előírt minőség, az igényelt mennyiség határozza meg az alkalmazandó vízszűrés és víztisztítás minőségét. Nem a fogyasztó hosszú távú egészségi kockázatai. Hiszen a több évtized alatt elhatalmasodó ivóvíz miatti egészség károsodást, úgyis lehetetlen már csak egyedül az elfogyasztott vízre rábizonyítani.

A vízvizsgálat nem egyszerű dolog. Hiszen ha az ivóvizet egy mikroszkóp alatt megnézzük, nincs felirat, mennyiség és névcímke a szennyező anyagokon! Minden egyes vegyi anyagnak egyenként megvan a megfelelő kémiai kimutatási eljárása. Ha konkrétan nem egy meghatározott anyagot, annak meghatározott kémiai eljárásával keresünk, akkor a vizsgált víz akár jónak is tűnhet és titokban maradhatnak benne akár életveszélyes anyagok is. Vízvizsgálatkor általában csak a víz származási helyén gyanúba jöhető, ott már régebben is felismert szennyező anyagokra keresnek csak rá. 

Érdeklődés és rendelés leadása: 06 29 341-886, 06 209 352 502 

A sok évvel, évtizedekkel ezelőtt vízbázisaink közelében illegálisan eltemetett életveszélyes anyagok nagyon sok kárt okozhatnak akár emberöltőkön keresztül is. Szerencsés esetben egy szorgalmas laboráns hosszas nyomozó munkával a tünetek és a környék múltjának alapos ismerete alapján talán behatárolhatja és rákeres a gyanúba jöhető eldobott kártékony anyagokra. 
Sajnos nagyon nagy az esély, hogy ez soha nem következik be.

A távolról hozott, titokban leborított, elásott  nagy mennyiségű ismeretlen vegyi anyagok valós kockázata sok helyen olyan súlyos, hogy ez miatt a hihetetlen kategória erős homálya takarhatja nagyon sokáig! A következményeket értetlenül szenvedhetik el akár emberöltőkön keresztül az emberek.

Olyan laboreszköz alkalmazása ( lehet, hogy már fel van találva! ) és alkalmazása, ami vízvizsgálatkor akár 13 millió féle anyagból is kimutatja és megnevezi a vizsgált vízben jelen lévő ismeretlen anyagokat, mennyisége szerint is, ha nyilvános lenne, az olyan gyökeres változásokat idézhetne elő hogy Nobel díj esélyes lenne.
Ilyen szerkezet elterjedése sajnos valószínűleg nem lehet anyagi érdeke a gyógyító, gyógyszer készítő és eladó iparnak, mert talán erősen csökkenthetné bevételüket.

Más minőséget érdemes ivásra használni, főzni, és mást engedhetünk a mosógépbe és mást a WC tartályba is. Így ezeknek takarékosabb lehet a tisztítási költsége is!

A tisztítási költség befolyásoló tényezője, az igényelt vízmennyiség és a bejövő, majd a felhasználandó víz minősége.

Víztisztító átverés. Lehet ilyet is lehet olvasni néha a neten:

Igen. A szélhámosok, mint sok más területen is, ebben a szakmában is megjelennek néha! Még cégek is bele kerülnek ennek gyanújába, mikor ügynökeiknek jóval százezer forint felett kínálnak Ozmózis víztisztító készüléket olyat, amit ha műszakilag jól megvizsgálunk, észre vehetjük, hogy gyári beállítása szerint a készülék Ozmózis membrán megszűrése előtti előszűrt, még a nem elég tiszta víz szakaszból kever hozzá a fogyasztandó ivóvíz kifolyó csapjához érkező vízhez azért, hogy bőséges vízhozamot mutasson a tartály nélküli készülékük vízcsapja.
Ha ezt egy tájékozottabb érdeklődjük néha szóvá teszi, az ásvány anyag fontosságának történetével terelik a figyelmet.
A tartály nélküliséget meg előnynek hirdetik, elhallgatva gépükön a hozzákevert, csak előszűrt, koszosabb ivóvizet, az eladáskor Ozmózis tisztaságú vizet szolgáltatóként bemutatott készülékükön!

Megfog lepődni, ha rájön, hogy lehet kapni már 60 ezer forint alatt is jobb minőségű vizet adó, olcsóbb üzemeltetésű Ozmózis víztisztító készüléket, mint a többszázezer forintos. 
 

Nekem tartottak egy bemutatót, ahol elektromosság segítségével zavaros lett a vizem, amit mindig iszom.

Az elektrolízis során a vizet bebarnító vas-hidroxid is keletkezik! Ozmózis készülékkel ennek kivonása is az Ozmózis szűrés nagy hatékonyságát jól érzékelteti. Ezzel az eljárással a víz teljes vezetőképes tartalma válik láthatóvá! Ez a bemutató az Ozmózis rendszereknek a vízszűrő képességét tudja nagyon jól érzékeltetni!  Az eredményre érdemes nagyon odafigyelni!
Az ilyen bemutató hátránya, hogy az elektrolízis alatt csak a vezető képes anyagok válnak láthatóvá! Sok méreg és kosz fajta nem vezeti az áramot és még mindig titokban marad! Elszínezik viszont a bemutató vizet ilyenkor azok az anyagok is, (pl. Kalcium) amik a hatóság szerint az ivóvízben szükségesek lehetnek az emberi szervezetnek.

Idézet a másban, vagy ellenérdeketek "okosító" irományából:
"A fordított ozmózis víztisztító hátránya:
 

  1. Sajnos kivonja az ásványi anyagokat is (Kalcium, Magnézium, stb...), melyek szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Az ára egy jó minőségű fordított ozmózis víztisztítónak igen magas. Általában magas üzemeltetési költsége is van, és nagyon lassú az átfolyási sebessége.
  2. Ma már a legtöbb vezető vízszűrő gyártó nem ajánlja az ásványi anyagok kivonásával járó vízszűrő technológiákat. Éppen ezért csökkent is a népszerűsége ( Nem csökkent) a fordított ozmózis elvén működő víztisztító készülékeknek. Még ma is folyamatos viták folynak arról, hogy az ásványtalanított ivóvíz, vagy a szűrt, ásványi anyagokban gazdag víz az egészségesebb."

Az Ozmózis készülék gyártóknak van bőven munkájuk. Forgalmukat az elmúló félben lévő, ez ügyben tájékozatlanok, és az ellenérdekelteknek irományai, szúnyogcsípésként ható netes irka-firkák, csak annyira fékezhetik, mint a bármi másról is a terjesztett butaságok.

Válaszok alább következnek:

Az Ozmózis vízről azt hallottam "Halott víz". Igaz ez?

Mitől élő valami? Akkor, ha mozog! Mit adna fogyasztásra gyermekének?: Élőt, vagy tisztát, jól megtisztítottat?
Az Ozmózis készülék jól megtisztított vizét tovább lehet kezelni és felruházni olyan tulajdonságokkal, mint amit Ásványi anyag pótló,   Biokerámia kezelő, Strukturalizáló - Revitalizáló egység, pH szint emelő betét vagy lúgos víz készítő Angyalvíz lúgosító készülék nyújt.
Ezek sokkal értékesebb tulajdonságokat adhatnak az ivóvíznek és fogyasztójának, mint az "élő" - nek mondott, de erősen kérdéses tisztaságú, ivóvíznek ajánlott gyenge minőségű szűrt, néha ízesítéssel letakart minőségű folyadékok.

Azt hallottam az Ozmózisvíz nem jó ivóvíznek....

Annak, aki jól beletanult ebbe a témába, az ilyen vélemény hallatán az a benyomása támadhat, hogy aki ezt mondja, az vagy nagyon tájékozatlan ebben a témában, vagy más miatt ellenérdekelt ( pl. gyógyszereladás ) és ezért terjeszthet ilyen butaságokat!

Desztillált víz jön a Ozmózis víztisztítóból....

Nem. Az Ozmózis membrános víztisztító szűri a vizet, míg a vízdesztilláló készülék a pára lecsapódásából készít újra vizet!

Az Ozmózisvíz nem hordoz ásványi anyagokat

De igen. Minden készülékünk rendelkezik ion és ásványi anyag visszapótló - dúsító egységgel.
Tudni érdemes azonban, hogy ásványi anyagokhoz szervezetünk főként zöldségekből, gabonafélékből, tojás, tejtermék, halból juthatunk, vagy egyéb olyan táplálkozás kiegészítők révén, amelyek alapanyagát ásványi anyagokban gazdag talajon termeltek.
Ezek a szerves ásványi anyag források. Szerintünk testünk „vegyi laboratóriuma" csak szerves ásványokat képes felvenni! Ezt állítja ma már több neves tudós is! 

Gondoljunk csak bele, Magyarországon nagyrészt kemény, kalciumban nagyon gazdag vizeket fogyasztanak az emberek, mégis népbetegség a csontritkulás! Hogyan lehetséges ez?

A publikált ez irányú kutatások többsége alapján úgy tűnik, a vizekben található ásványi anyagok szervetlenek, ezért az emberi szervezet nem tudja felvenni őket, csak:
"igen válságos körülmények között, pl. hosszantartó éhezés, szélsőségesen magas vagy túl alacsony külső hőmérsékletben, amikor a szervezet végszükségben alternatív energetikai folyamatokat indít el. Ebben az esetben, de csakis ebben az esetben, az élő szervezet az ivóvízzel felvett ásványi sókat is asszimilálja."


Ha Ozmózis víztisztító helyett, ásványi anyag megtartó szűrést alkalmaznánk?

Vállaljuk a gyengébb szűrés miatti, akár 12 milliónál is több, lehetségesen benne maradható anyag elfogyasztásának kockázatát? Ha igen, így az benne maradhat.


Bizonyos reklámok, másfajta készülékben és más ivóvizekben érdekeltek azt sugallják, hogy nem szabad kiszűrni a vízből az ásványokat. Tényleg nem?

Érdekes és nagyon elgondolkoztató, hogy vannak, akik nem a fő problémának tűnő dolgoktól félnek, pl. attól, hogy milyen ellenőrizetlen és nem vizsgált ismeretlen vegyi anyagok tömegei maradhatnak - még a hivatalos szűrés után is -, a mélyvízi rétegekből származó ivóvízben is, és így az Ön ivóvizében is bárhol, milyen mennyiségben, - azok milyen hatással lehetnek az Ön egészségére-, hanem azzal riogatják, hogy mi nincs esetleg benne.

Pedig a mai agyonszennyezett környezetünkben az ivóvíz egészségre gyakorolt fő hatását és tisztaságát nem az határozza meg, hogy mi van benne, - ( a teljes valódi tartalmát úgysem méri senki, mert 12 millió ma létező, lehetségesen bele kerülhetett szennyező anyag kimutatása megfizethetetlen! ) - hanem az ma már a legfontosabb tény és legfontosabb kérdés, hogy mi nincs benne, sajnos!
A tiszta víz = H2O ezt az olvasó is tanulta.
A többi lehetséges tul
ajdonságairól - ezek kapcsolódottak lehetnek - szívesen beszélgetünk akár a legkomolyabban felkészült szakemberekkel is élőszóban.

Az ásványok szerintünk is kellenek szervezetünknek.
Ezeket azonban nem sok ezer egyéb lehetséges szennyeződések elfogyasztásának kockázatának vállalásával kell szervezetünkbe bejutatni, egy esetleges gyenge ivóvízszűréssel.

 
Az ásvány kérdés átgondolására talán a legjobb módszer, ha kiértékeljük a különféle ásványvíz és csapvíz mintákat a világ minden tájáról. Így meghatározzuk, mennyi szervetlen ásványi anyag található bennük súlyra, (milligrammra), ami átlagosan napi a két liter előnyben részesített víz elfogyasztásával bejuthat a szervezetünkbe. Majd a kapott értéket összehasonlítjuk azzal, mennyi a valós szükségletünk, és hogy mennyi ásványi anyagot fogyasztunk el egy átlagos napi étrenddel (szintén súlyra). Dr. Jon Kirschmann Táplálkozási Évkönyvében számos jól használható adatot találunk erre vonatkozólag.

Ha összevetjük a szervezetünkbe evési, ivási szokásaink alapján bejuttatott ásványi anyag forrásokat, az eredmény kétségtelenül felnyitja a szemünket: Átlagosan a napi nyomelem-bevitel több mint 95%-a az élelmiszerekből származik! Gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, növényi és állati eredetű termékek. Ásványi anyag szükségletünknek kevesebb mint 5%-a eredhet csak a napi elfogyasztott ivóvizünkből. Ha csak az elfogyasztott ivóvízre bízná szervezete ásványi anyag szükségletét, az alacsony hasznosítási arány miatt, kb. 20 liter jó, megfelelő ásványi anyag tartalmú vizet kellene elfogyasztania naponta.

Ha igaz egyáltalán, hogy a vízben bejuttatott nem élő szervezetből származó ásványi anyagokat is hasznosítja a szervezetünk!
Ennek jól nézzen utána! Mi azt találtuk, hogy ezen erősen vitatkoznak még a nagytekintélyű tudósok is.
Mi azt gondoljuk: ami élő szervezetből származik, csak azokat az ásványokat tudja a szervezetünk felhasználni.

A Fordított Ozmózissal tisztított vízzel kapcsolatos "nyomelem problémát" így már sokkal világosabb kérdésként tudjuk meg fogalmazni:

Ésszerű-e elfogyasztani mindenféle lehetséges és még nem is ellenőrzött nehézfémet, gyógyszerszármazékot, víztisztításhoz használt vegyszert, ipari és mezőgazdasági vegyi üledékeket, stb. pusztán azért, hogy ahhoz az elenyésző százaléknyi (5%?) ásványi anyaghoz hozzájussunk az ivóvízzel?
Ha a szervezetünkben nyomelem hiány lép fel, - mi úgy látjuk-, kicsi az esély, hogy a vásárolt túlzott ásványi anyag tartalmú víz fogyasztása fog javítani az állapotunkon.

Tehát a fentiek alapján az tűnik az igazán hatékony megoldásnak, hogy olyan kezelést kell alkalmazunk az ivóvizünk tisztításakor, ami ma a kereskedelemben elérhető legkomolyabbnak ismert házi ivóvízszűrést és után tisztítást is elvégzi!
Ez az Ozmózis technológia!
Az Ozmózis készülékeink pedig azokat az anyagokat és ionokat is visszapótolják, ami a konzervatív tudósok és a hatóság szerint szükséges, hogy az ivóvízben legyenek.

A mai törvények sajnos az ivóvíz szolgáltatókat anyagi rászánásra még nem kötelezik a ma lehetséges 13 millió féle, sok évtized alatt a mi környezetünkbe is lehetségesen kiporlaszthatott vízszennyező vegyi anyagok teljes szűréstechnikai szelektálására!
A ma létező legkorszerűbb szelektív vezetékes vízszűrők és szolgáltatók által leválasztható mérgező anyagok száma is csak pár száz közismert és sűrűn előfordulható szennyező vegyi anyag, ami ott a víz vételezési ( forrása ) környezetében már ismert vagy gyanúba jöhet.
Az ivóvizet adó bázisainkban az esetlegesen megtalálható ritkán vagy egyáltalán nem tesztelt, nem közismert, de sajnos előfordulható ( esetleg több évtizede illegálisan eltemetett ) gyógyszer, mezőgazdasági és ipari kemikália, valamint hormon származékok száma ennek a sok ezerszerese is lehet ma már.

A szelektív vízszűrő rendszerek alkalmazásánál, amelyek lehetővé teszik a Kalcium, Magnézium, Nátrium, Kálium stb. ivóvízben maradását, és így az ismeretlen szennyező fajtákat is, rendeletileg kötelezően nem vizsgált, ismeretlen helyű, de az elmúlt 150 év alatt  lehetségesen nagyon sok helyen mégis létező rég elfelejtett környezeti szemétlerakatok, és az időjárás szállító tulajdonsága miatt ivóvizünk mély forrásába is bele juthatott gyógyszer, kémiai, hormon és egyéb szennyezéseinek esetleges kockázatát,

az onnan származó víz fogyasztásakor sajnos nekünk kell bevállalni. A következményeit is.

Mi nem állítjuk tényként, hogy a Háztartási Ozmózis Hiperszűrő készülék minden létező veszélyes anyagot eltávolít az ivóvízből! (Bár az alapelv szerint ez nagyon is lehetségesnek tűnik. )

Azt gondoljuk és valljuk, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint, ma a kereskedelemben elérhető háztartási ivóvíz tisztítási technológiák közül - ( aktív szenes szűrők, szálas szűrők, ioncserélők, vízdesztillálók, víztisztító kancsók és egyéb konyhai ivóvízkezelő készülékek stb. ) -, a leghatékonyabbak a Reverzális Ozmózis elve alapján működő háztartási ivóvíztisztító berendezések. Ezek a készülékek ivóvizünkből nem csak a közismert, de a hatóságok által ma még ivóvizeinkben nem is keresett ártalmas anyagokat is, ma egy háztartásban jelenleg lehetséges legnagyobb hatékonysággal távolítják el.
 

Az Ozmózisos készülék sok vizet pocsékol....

4-5 fős család esetében a felszerelt Ozmózis víztisztító berendezés kb. egy köbméterrel emeli meg a vízszámlát. Ennyit megér vajon az egészségük?

Mi a helyzet az Ozmózis víz savasságával - lúgosságával?

A kémiailag semleges víz értéke 7 pH.  Ez alatt ( 0-7 ) savas vízről, ez fölött (7-14) lúgos vízről beszélünk.
Az ivóvíz-szabvány szerint az ivóvíznek 6.5 felett és 9.5 alatti pH-értékkel kell rendelkeznie.

pH mérések:

Gyomornedv

0.9 - 1.5

Citromlé

2.3

Cola

2 - 3

Ecet

2.9

Aludttej

4.4

Vizelet

4-8

Esővíz (a feloldott széndioxiddal)

5.5 - 5.8

Tej

6.4 - 6.7

Emberi vér

7.37 - 7.45

Tengervíz

7.8 - 8.2

Bélnedvek

8.3


Csak ásványi anyag és ion visszapótlóval felszerelt, szabványnak megfelelő pH értékű vizet szolgáltató készüléket forgalmazunk!

Az ásványi anyag visszapótolt Ozmózis víz 7,09 - 7,35 közötti pH értékű, készüléktől függően!
Ennek már lúgos szintű az értéke!

Az ásványi anyag visszapótlás nélküli Ozmózis víz 6,57 - 6,95 közötti (savas) pH értékű. Nem javasoljuk rendszeres fogyasztását!

Érdeklődés és rendelés leadása: 06 29 341-886, 06 209 352 502 

Ha Ön szeretné még lúgosabb pH értékűvé tenni megtisztított Ozmózis vizét, ennek az előnyeit is kihasználni, ez lehetséges! Érdemes! Válassza az Ozmózis készüléke után felszerelhető lúgosító patront, vagy a Lúgosító - Ionizáló Angyalvíz készülékünket, amely már a mínuszos ORP előnyeit is biztosítja nekünk! A készülékek rovatban keresse!

A mi készülékeinkkel készített Ozmózis víz már lúgos fokot elérő pH értékéről személyesen is meggyőződhet itt nálunk:.
pH mérőnkkel megmutatjuk, ha kíváncsi rá.

Sajnos sok savasítást végzünk akaratlanul ma már a mindennapjainkban az étkezéseink során is. Éppen talán kedvenc ételünk, italunk fogyasztásával is. Ezen lehetséges és érdemes változtatni!

Reméljük, hogy nem választja a szennyezettebb víz fogyasztását és ezzel az ismeretlen vegyi anyagok tömegének fogyasztásának kockázatát, mert az Ozmózis víz savasságával és hiányzó ásványi anyagok hazugságával riogatják a másban érdekeltek.
Inkább ezután jobban figyeljen a teste lúgosítására is. Így megelőzheti a test elsavasodásából eredő hosszú idő alatt alattomosan kialakuló súlyos problémákat.

Sajnos egyes szomjúság oltására fogyasztott innivalók, Ozmózis szinten megtisztított ivóvíz helyett, - ezzel a nem vizsgált esetleges ismeretlen vegyi anyagok fogyasztásának vállalása-  olyan, mintha azt választanánk, hogy inkább az elefánt lépjen ránk a bolha helyett, mert neki olyan puha párnás a talpa, és sokkal kedvesebb állat.

Érdemes jól átolvasni a gyümölcsök lúgosságát ismertető táblázatot  és a www.angyalviz.hu oldalunkat!

Miért lenne érdemes nekem is saját Ozmózis ivóvíztisztítóra költenem?

Talán érdekelné a cipelősnél tisztább, olcsóbb ivóvíz, és a háztartásában évi százezer Ft megtakarítás.
Ma az USA-ban és az arab országokban az Ozmózis eljárással előállított ivóvizet magasabb áron értékesítik, mint az ásványvizet.

Saját érdekében érdemes odafigyelni a vásárolt palackból vízbe oldódó
 phtalát, antimon biszfenol-A (BPA)  tartalmára, és arra, hogy milyen elképesztően kevés a cipelős víz hivatalosan kötelező bevizsgálandó anyagainak mennyisége a lehetséges veszélyekhez képest!
Az alacsony ivóvízszabvánnyal valószínűleg a hosszú távú káros következmények elhárítását talán nem is lehetséges garantálni. Az ebből eredhető betegségek bizonyítását nehezítő körülmények fenntartása is sokkal olcsóbb lehet, mint a tömegesen elérhető még tisztább ivóvíz biztosítása! A betegség ráadásul nagyon jó üzlet is lehet a gyógyszeripar és a gyógyszerek terjesztői számára, hiszen nyereség érdekeltek.

"Iszonyatos magas a membrános szűrők vételi ára" vagy:
"Az Ozmózis membrános szűrők vételi és karbantartási ára magas!"

A 69.990,- Ft -os alap Ozmózis készülékünk ára, mely víztisztasága megegyezik (sőt, lehet, hogy tisztább ) a piacon ügynökök által terjesztett többszázezer Forintoshoz képest. Ezért, talán egy kicsit durva az általánosító iszonyatos kifejezés.

Sőt! A cipelős, kérdéses minőségű ivóvíz árához, annak éves költségéhez képest nagyon olcsó! A jó ivóvízminőség otthoni előállításának is ára van!

Még olcsóbb az ára, és karbantartása a gyengébb szűréssel dolgozó készülékeknek! 

Úgy tűnik ma az ár - sajnálatos és szomorú -, hogy Magyarország lakosságának legalább harmadának ma biztosan gondot okoz egy Ozmózis készülék vásárláskor! Ugyanakkor ehhez képest mégis érthetetlenek tűnik a tele kocsit toló, néha értelmetlen dolgokat is megvásárlók tömegei hétvége és ünnep napok előtt, a nagyáruházak parkolóiban!

Az árral kapcsolatban régebben hallottam nekem elsőre túl keménynek hangzó, de végül mégis igaznak tűnő ilyen gondolatokat: 

" Ha egyes dolgok értelmét, értékét nem látjuk elég tisztán, vagy nem ismerjük fel azt, hogy miért lehet az nekünk is nagyon jó és hasznos, akkor fontossága is nagyon kicsi marad gondolatainkban és értékét is alacsonynak fogjuk látni!  Így ezért találjuk majd túl magasnak, az érte kifizetendő árat! "

 " Pénz megtakarítása nem lendíti fel anyagi helyzetünket, ha nem szánunk elég gondolatot, időt, energiát, tanulást, utánajárást a megkeresésére is! "

" Nem az ár a magas, hanem a jövedelmünk alacsony, vagy az erre szánt pénzünk! "

Nagyon fontos a pénzünk beosztása és megtakarítása, de a jövedelmünk növelése, annak hogyanja a még fontosabbnak kell lenni!
 

Kóstoltam egyszer az Ozmózis vizet, nekem az nem ízlett!

Ha valahol nem az általunk megszokott fajta ivóvízzel, ásványvízzel kínálnak, az sem ízlik, míg át nem állunk annak is a rendszeres fogyasztására!


Növekedne a vízdíjam, ha Ozmózis víztisztítót vennék!

Kicsit igen. Ne feledjük: Csak saját ivóvíz készítésről van szó.
Havi maximum kétezer Ft alatti összeggel növekedhet összesen a víz és csatorna költsége, ha mindenből a legdrágábbat, legtöbbet számoljuk.
Megér ennyi pluszt a kényelem és a tisztább és állandó saját ivóvízforrás?
Aki szívesebben fogyaszt kevésbé tiszta, vagy napon állott, műanyagot kiáztatott ivóvíznek eladott folyadékot és szereti cipekedni a palackokat rendszeresen haza inkább, az talán Ön szerint nem egészségét és pénztárcáját terhelheti jobban?

Mennyit fog megnövekedni a mért havi vízfogyasztásom, ha Ozmózisos víztisztítót vásárolok?

Az Ozmózis membrán víz szétválasztásának köszönhetően 1/3-1/4 arányban a készülék az előszűrőkön átjutott baktérium és vírus méretű szennyeződéseket is a szennyezett vízzel a csatornába juttatja. Ez havi szintű legalább 200 liter megtisztított ivóvíz felhasználása esetén, - ez négy fős család felhasználásánál az életszerű - kb. maximum egy köbméterrel növeli a víz és csatorna számlát.
Ennyit talán megér az a rengeteg előny, amit az igazi friss forrásnál is tisztább ivóvíz fogyasztási lehetőség kínál. Hiszen egy családban a rendszeres WC öblítés használata napi sok alkalommal, sokszorosa ennek a vízfelhasználásnak.
 

Olyan víztisztítót akarok, ami nem pocsékol annyi vizet!

Az igazán megtisztított ivóvíznek ez az ára. Választhat nálunk víztakarékosabbat is. Jó tudni azonban, az olyan házi víztisztító készülék típus, amely nem Ozmózis rendszerű víztisztítást végez, az sok gyógyszer, permetezőszer és egyéb vegyi származékot is benne hagyhat a házi, gyengébb szűrés után is az ivóvizünkben.
Viszont a semminél, bármilyen ivóvíztisztító eszköz alkalmazása, már nagy előrelépést jelenthet a tisztább ivóvíz fogyasztásban!

Milyen ivóvíztisztító készüléket vegyek a lakásomba, ha unom az ismeretlen tisztaságú, állott, cipelős ivóvizeket, és az adalékos, hizlaló, cukros üdítőket is?

Az Ozmózis víztisztító készülék, a háztartásban ma elkészíthető legtisztábbra megszűrt ivóvizet adja az egész családnak!
Vannak ennél olcsóbb, de kisebb szűrési-tisztítási képességű otthoni szénszűrő betétes ivóvízszűrő megoldások is!
A legfontosabb, hogy anyagi lehetőségeinkhez képest magunk is feltétlenül tegyünk valamit a tisztább ivóvizünkért, mert a hatósági szabvány ezen a területen megdöbbentően túl alacsonynak fog tűnni, ha jobban beleássuk magunkat a témába és annak részleteibe!

Nálam nem fér el a tartálya az Ozmózis készüléknek.

A tartály távolabb is, akár a szekrény tetején is lehet, csak több csövet kell hozzá kérni.

Hol vegyem meg a készülékemet!

Vannak jelek, amiből a neten válogatva is helyes következtetéseket vonhat le ma már a rutinos vásárló!

Például: ha a honlapon nincs ár, vagy nehezen megtalálható. Akkor az eladó valószínűleg mindenképpen ahhoz ragaszkodik, hogy először jól elmondja, miért "jobb" az ő készülékük, mint bárki másé! Az ilyen készülék már valószínűleg nem a legolcsóbb lesz, de mégsem biztos, hogy ezért a pénzért annyival jobb minőségű is lesz, amit ott kaphatunk.
Inkább azt mutatja jól sok helyen az ár, hogy annál a cégnél az eladók milyen profi képzést kaptak az értékesítéskor elvégzendő vevő megközelítés tananyagából. Ezt meg kell majd fizetni.

Melyik Ozmózis víztisztító készüléket válasszam? Mire érdemes odafigyelnem?

Az első legfontosabb tenni való, azt jól tudni Ozmózis készülék vásárlása előtt, hogy nálunk otthon mennyi a vízhálózatunk víznyomása az esti csúcsidőben, és ennek megfelelően válasszunk ki az Ozmózisos alap vagy nyomásrásegítő szivattyús ivóvíztisztító készülékünket!  Ha anyagiak nem korlátozzák a döntést, akkor nyomásrásegítős Ozmózis készüléket érdemes választanunk, mert az hozam előnyöket is ad. ( Víztisztaság ugyanaz! )

A vízszolgáltatók 4 bar nyomás felett kötelesek és szeretnének biztosítani, de ez sok helyen 3,5 bar alatt sikerül. A hálózat elavultsága és esetleg a környékbeli új építésű lakások nagy száma miatt.

Ha megkérdezzük a vízszolgáltatónkat, nem szívesen ismerik el azt a helyi problémát, hogy nem tudják biztosítani a 4 bar víznyomást este. Hiszen kötelesek lennének 4 bar feletti víznyomást biztosítani mindig!

Ezért ne őket kérdezzük! Érdemes erről saját magunknak meggyőződni!
Ehhez biztosítunk kölcsön mérőórát letéti díj fejében, amivel Ön is meg győződhet lakásában az esti víznyomásról! A zuhanycső helyére felcsavarja és leolvasható, megfigyelhető vele önöknél is! Ezt a tesztet érdemes este 19-21 óra között, - akkor van a csúcs a vízfogyasztásban - többször is elvégezni.

Ha alacsony, 3.5 bar alatti a nyomás van csak nálunk, akkor a nyomásrásegítő szivattyú nélküli Ozmózis víztisztító készülék már nem üzemel rendesen, mivel 3.5 bar alatt nem tud rendszeresen, jól átváltani a működést szabályzó 4 utas szelep és így az alacsony víznyomás miatt a szennyvíz eltávozás üzemszerűen nem állhat le mindig. Ez vízfogyasztás és szűrőbetét csere növelő ok lehet.

Így hamar, kb.1 hónap alatt tönkre mennek a szűrőbetétei. A felesleges vízfogyasztás is megemelkedhet akár havi 8 köbméterrel is.
A víznyomást legjobb magunknál otthon az esti órákban 19-21 óra között többször ellenőrizni. Ekkor a legnagyobb az igénybevétele a vízhálózatnak. ( Ilyenkor fürdenek a gyerekek és a család a legtöbb helyen.)

Az Ozmózis ivóvíz tisztító készülékeket félévente kell szűrőbetét cserékkel karbantartani! Bakteriális okokból is!
Ezért mindig olyan készüléket vásároljunk, amelynek a csere betéteinek és alkatrészeinek későbbi beszerzési lehetősége, hogy - azok egyedisége miatt -, ne láncoljon oda egy céghez sem. ( A miénkhez már nagyon sok helyen lehet kapni! )

Tehát lényeges, hogy más cégeknél és több üzletben is elérhetők legyenek azok a fajta szűrőbetétek, amelyek az Ön víztisztító készülékében majd lesznek! A választott készülékének pótalkatrészeinek beszerezhetősége és elterjedtsége az Ön alkatrész beszerzési, szervizelési választásának szabadságát és döntését teszik lehetővé!

A "modern" és szép megjelenésű víztisztítókról:

Szemetes vödörjének sem a szépségét rejtegeti a konyhaszekrény ajtó mögött! Az Ozmózis víztisztító is ott van elhelyezve.
Csak egy szép csap látható majd a modern konyhája pultján.
A feleslegesen szép doboz, csak akadály lehet a rendszeres karbantartó szereléskor.
Ugye Önnek is a lényeg a nem látható, rejtett műszaki dolgoknál a funkciónak jól, olcsón, tartós megfelelés, és a szervizelés ára a legfontosabb!

Odafigyelés kell ezekre, mert a kinézésében győztes otthoni víztisztító készülék lehet, hogy rendszeresen magasabb karbantartási anyag és csere betét költséget, és sajnos esetleg  gyengébb vízminőséget is takarhat néha! Esetleg különlegesen egyedi lesz a rendszeresen cserélendő szűrőbetét hozzá és lehet annak az ára is, nehéz beszerzéssel.

A drágább víztisztító ár sem garantálhatja sajnos mindig a minőséget a víztisztító piacon! Inkább az eladó, üzletkötő és gyártó vagy importőr bevétel centrikus, profi értékesítő ügyességét mutathatja jobban.


Nem túlzott három előszűrés az Ozmózis membránszűrő előtti részben az Ozmózis készülékekben?

Az ivóvíz rengeteg sok vízkövet és egyéb makacs, nem innivaló nagyon apró anyagot is szállít nekünk, ami még a membránt is tönkre teheti, átlyukaszthatja! Az esetleges csőtörés után érkező barnás vastartalmú víz esetén, még ezeken is keresztül szivároghatnak sajnos és idő előtt tönkre teszik, átlyukaszthatják a Membránt. Sok körültekintő tulajdonos még 3-4 féle előszűrőt is felszerel a bejövő vízre, hogy egyéb vízgépészeti értékeit, berendezéseit is jobban védje.

Miért fontos az ásványi anyag visszapótló patron?  
 
Az ÁNTSZ ( Ma már az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI hez tartozik a szakterület) csak az ásványi anyag visszapótlóval felszerelt víztisztító készülékeket engedi forgalomba hozni Magyarországon, mert a magyar lakosság nagy része egészségtelen étrendet fogyaszt! Így álláspontjuk, és az  ivóvíz szabványok szerint, a vízzel kell megkísérelni az ásványi anyag visszapótlását.
A legújabb kutatások szerint pedig már sokan azt is vallják, hogy a magasabb pH értékű vízzel, szervezetünk születéskori szintre vissza lúgosításával, testünk pH értéke fenntartását és javítását segíthetjük, ezzel komoly betegségek megelőzését is segíthetjük.

Az immunrendszerünk könnyebben veszi fel a küzdelmet modern világunk kihívásaival, ha a szervezet lehetséges elsavasodását is figyelembe vesszük és igyekezünk 8.2 es születéskori pH felé visszasegíteni!
A mi készülékünkből visszapótoltan megemelt ion és ásványi anyag tartalmú víz vételezhető!
Nyitó lap


Mit ad az ásványi anyag dúsító patron a megtisztított vízhez?
Nem visszasózó! ( Így nevezi az, aki ezen a szakterületen nem tájékozott eléggé! )

A megtisztított permeátumot ( ivóvizet ) előre meghatározott mennyiségű ásványi anyaggal (ionnal) látja el.  
A vissza pótolt anyagok mennyisége az alábbiak szerint alakul:

Ca2+  =    Kálcium-ion                    26,4 mg / lit

Mg2+ =    Magnézium – ion             20,1 mg / lit

Na 2+ =   Nátrium – ion                   1,3 mg  /lit

K+     =   Kálium – ion                      0,7 mg / lit

CO23  =     Karbon – ion                   25,1 mg / lit

HCO23 = Hidro - Carbon – ion       30,6 mg /lit

SO 24 =   Szulfát – ion                     12,4 mg / lit

Cl -    =    Klorid – ion                      5,0 mg / lit

(1 gramm = 1000 milligramm )


Vannak akik értelmetlennek tartják az ivóvíz lúgosítást!  Azzal riogatják az olvasóikat, hogy káros!

Úgy tűnik mindenki érdekelt valamiben, ha aktív életet él. Ennek a következménye az ellentmondó információk áramlása ezen a területen is sajnos!

A vérünk 7.45 ös pH értékét a testünk minden áron tartja. A savas táplálkozásunk elleni napi küzdelmét segíthetjük.
Talán nem véletlenül használják ma már sok japán kórházban és egészségügyi központban az ivóvíz Lúgosító berendezést....
 
Vannak a gyógyításnak is olyan jótékonyan egészség befolyásoló területei, amelyek úgy tűnik sajnos ma még kevés hangsúlyt kapnak a test kezelésében és annak képzésében is!

Az is lehet talán, hogy azért, mert a nyereség érdekelteknek gyógyszer eladásilag nem biztos, hogy annak forgalmának, profitjának növekedésére az elvárt, megfelelően növekedő üzleti hatással vannak testünk vissza lúgosításának, segítésének tapasztalatai.
Esetleg talán, mert még csökkenthetik is azt, ha rendben van szervezetünk pH értéke!

A gyógyszercégek nyereség érdekeltek. Ennek hatása megjelenik a termékük elkészítésében és annak marketing stratégiája kialakításakor is. Így természetesen lehetnek ma olyanok is, akik - talán a lehetséges anyagi érintettség miatt - szakmailag a lúgosítás értelmét teljesen butaságnak, sőt ártalmasnak hirdetik. Ennek bizonyításának alátámasztására felhasználják még szakmai végzettségüket és hitelüket is.

A jelenség megértéséhez ismernünk, tudnunk kell azt is, hogy a mai orvos képzésben oly erősen ott van beépülve a gyógyszer lobby, hogy érdekeinek hatása ma már az orvos alapképzésben is megjelenik és kikerülhetetlennek tűnik. Ennek eredményeként lehetnek ma olyanok is, akik az ilyen tudás és elvek, valamint a gyakorlat kötelező megtanulása után nem képezték tovább magukat a más alternatív, de sok esetben évezredes orvosi tapasztalatokban és gyógyítási lehetőségekben.
Sokan közülük szakmailag csak gyógyszer felírásban ( eladásban ) és/vagy a sebészi megoldásokban tudnak gondolkozni. A prevencióra ( megelőzés ) a betegség elindító okokra sokan ma is úgy tekintenek, mint a bio élelmiszerért harcolókra. Senki nem meri kimondani, hogy az tőle még távol áll, és most nem akar erre időt szánni.
 
Mivel az egészség védelme nagyon sok irányban szerteágazóan szakosodik, az is lehet, hogy sokat tanult és nagyon tapasztalt szakemberek egyes publikációjukban olyan területre is tévedhetnek szakmájukon belül, amelyekben nem a legtájékozottabbak az új szakmai megközelítésekben és kutatásokban felfedezett új irányokban. Vagy a lobbi és egyéb érdekek nyomása és esetleges szakmai függőség befolyásolhatja tollukat. Így akaratlanul kárt tehetnek az őszinte információra éhes fejekben.

Mi is csak a gondolatébresztést és az információ éhség hasznosságát szeretnénk írásainkkal az olvasóinkban erősíteni!
Kérjük keressenek és tanulmányozzanak át más megbízható forrásokat is ez ügyben.
 

Az Ozmózisos víztisztítók hátrányának mondják...

Sok vizet pocsékol. Igen, idegesítő lehet a készülék szennyvíz kifolyása. De jobb, ha a tényekre jobban odafigyelünk, és arra, mit kapunk ezért cserébe.
Nagyon megéri az, hogy igazán tiszta, korlátlan és friss ivóvizet kapunk.
Egy átlag családot ha veszünk, csak maximum havi egy köbméter plusz vízfogyasztást okozhat egy ilyen készülék. Ez legfeljebb kb. max. kettőezer Ft költséget jelenthet. Ha még a karbantartási költséget is bele számoljuk, akkor is évi kb. hatvanezer Ft megtakarítást jelent egy Ozmózis készülék a családban a kétes tisztaságú cipelős vizekhez képest.
Ha más rendszerű ivóvíztisztító szűrőt választunk, az nem csak víz fogyasztásban lesz takarékosabb, hanem a visszatartott, kiszűrt, egészségre káros vegyi anyagok mennyiségében is.

A WC rendszeres öblítése, a családtagok fürdése, mosogatás havonta mennyi vizet igényel?
Szerintünk az a sajnálatos hátránya az Ozmózis víztisztítónak, hogy még túl kevesen használják.

Miért kell a csapból folyó vizet annyira megszűrni, hogy a művelet végén ásványi anyagokat kelljen a tisztított vízhez hozzáadni.

Ez mutatja jól azt, hogy milyen biztonságot jelent ezzel a saját ivóvíz ellátásunk Ozmózis készülékünkkel, a ma környezetünkben lehetséges 12 millió létező veszélyes anyag ivóvizünkbe kerülésével szemben.

"Kifosztott RO víz" helyett, tiszta ivóvízről helyesebb beszélni. A szennyeződések 95% a kiszűrését kifosztásnak nevezni, ami biztosan több százat jelenthet bárhol, az vagy a témában képzetlenséget, vagy más érdeket rejt, vagy az ebben a kérdésben tudatlanságot jelenthet.
"Kifosztott RO víz" -nek a gyógyszer lobbi bevételét féltők és a másban érdekeltek nevezhetik.

Baktériumok lehetnek az Ozmózis Víztisztítóban...

Igen. Az előírt karbantartási idő be nem tartása, és a nem szakszerű karbantartás miatt bármely vízkezelő és vízszűrő készülékben elszaporodhatnak a baktériumok.

De még a mosogató szivacsunkról, a konyhai mosogatónk széléről, a hús és zöldség szeletelő alátétünkről, a már elmosott "tiszta" edényeinkről vett baktérium mintákban is érdekes élőlények gyűjteményét fedezheti fel a nagyon kíváncsi alaposan kutató mikroszkópja. 
Minden értékesített Ozmózis víztisztító készülékünk használati útmutatója szerinti üzemeltetést betartva, a készülék biztonságosan készíti a típusnak megfelelő tisztaságú ivóvízminőséget sok évig, ha az előírt karbantartási időket betartják!
 
Az Ozmózis készüléket csak hatóságilag engedélyezett klórral kezelt és feltőtlenített csapvízről javasoljuk üzemeltetni, a kifolyáskor alkalmazott baktériumokat elpusztító Ultraviola lámpával!

Az Ozmózis készülék legnagyobb előnye az, hogy szennyeződések nagy részétől azonnal megszabadul. Kétharmad rész szennyezett vizet a csatornába vezeti és nem tárolja, mint egyéb vízszűrők. Nagyon nagy részben azokat a veszélyes anyagokat, (baktériumok, vírusok) amelyeket a hagyományos vízszűrő betétek még tovább engednek a túl nagy szűrő lyuk átmérőjük miatt.

Ezért javasoljuk és nagyon fontos 6 havonta betartani az előszűrő betétek cseréjét! A karbantartáskor javasolunk adagolni a készülékbe 700 baktérium ellen, azok elpusztítására alkalmas Grappe Fruit kivonatot. Ez ártalmatlan az ember számára, sőt jótékony hatása is lehet alkalmi fogyasztásának.
A nagy vízforgalom, a sötét belső tér, az Ozmózis membrán áteresztő képessége és az UV lámpa hatása, elég nagy kihívású környezet életben maradni egy baktériumnak.

Ha még így is kételye és félelme lenne a víztisztítóban lévő baktérium ügyben, akkor laborteszten hasonlítsa össze egy háziasszony poharaival, edényeivel, húsvágó deszkájával, mosogató szivacsával, mosogató készüléke belsejével, a már lábosában lévő, ezekkel már érintkezett csapvizében lévő baktérium telepszámot, az Ozmózis készülékéből érkező vízzel. Az eredmény megismerése után nem fog többé aggódni az Ozmózis készüléke vízminősége miatt!

Szomorú, hogy az ellenérdekeltek a ma létező leghatékonyabb és legolcsóbb (per liter) háztartási ivóvízszűrés ellen kerestetik az ellenérveket, az helyett, hogy az egyéb elterjedt divatos innivalók némelyikének botrányosan káros tartalmában kutatnának, legalább felületesen. Így is nagyon megdöbbentő cikkeket tudnának írni a figyelmes, befolyás mentes újságírók!

Nekem büdös lett az Ozmózis víztisztítóm vize....

Igen, előfordulhat a készülék működéséhez szükséges szennyvíz eltávozás akadályoztatása esetén.
Sok helyen eldugulhat a mosogató lefolyója. A helytelen használat, vagy a lefolyó rendszer rossz kiépítése miatt. Így az Ozmózis készülék szennyvíz üzemszerű eltávozása is akadályoztatva van. Ezért.
Sok helyen mosogatáskor a kevés maradék ételt is belesöprik a lefolyóba, ezért az eldugul, és megszűnik az Ozmózis víztisztító által leválasztott szennyvíz eltávozása is. Ez a készülék bebüdösödését okozza.
 

Miért kell a tartály az Ozmózis készülékhez?

A könnyebben elérhető árú és olcsóbb karbantartást igénylő Ozmózis membránok alacsony /óra tisztított víztermelését a hirtelen nagyobb mennyiséget is kiadó puffer tartályban előkészített készenléti víz szolgálja.
Választhat nálunk magasabb vételárú puffer tartály nélküli készüléket is az igényesebb vásárló, költségesebb karbantartási árakkal!


A puffer tartályban nem romolhat meg a víz?

A fertőtlenített fénymentes tartályba csak a membránon árszűrt hipertiszta ivóvíz jut be. Ez nem mondható ideális környezetnek a baktériumok számára. Ezt a sok tízezer hazai és sok millió, más országokban sok éve probléma mentesen működő házi Ozmózis vízszűrő készülék tulajdonosai bizonyíthatják.

Létezik olyan tartály nélküli készülék, ami bypass vagy más néven keverőszeleppel van felszerelve, amelyen azt mondják a kimenő víz minősége beállítható.

Igen, rontható. Ez valójában azt jelenti, hogy az előszűrt, gyengébb minőségű, még nem Ozmózissal megszűrt vizet hozzá kever a készülék kifolyó csap előtti szakaszban, hogy a tartályhiány miatti gyengén csordogáló hozam csökkenés problémát eltakarja a gyártó a vásárló elöl. Egy TDS mérés túl magas értéke leleplezi ennek a trükknek hátrányát.


A legtisztább víz a desztillált víz? Használhatjuk-e iváshoz?
Mi a különbség a desztillált víz és az Ozmózisvíz között?

A nagy tisztaságúnak gondolt desztillált víz nem a legtisztább! Ez a víz forralásával, a pára lecsapódásából keletkezik. Egyes illékony anyagok: Klór, Organikus anyagok, egyes mérgek, szín és íz anyagok a desztilláció folyamata alatt átkerülhetnek a kész, fogyasztásra szánt desztillált vízbe is. Mint ahogy a pálinka főzéskor (az is desztillálás!) a gyümölcs átkerülő íze is növeli az pálinka zamata értékét.

A desztillált víz ion elrendeződése, nem természetes víz az emberi szervezet számára. Az íze is kellemetlen. További súlyos következmény, hogy desztillált víz fogyasztása esetén felbomolhat a sejtek vízháztartása, az ionok magukból a sejtekből oldódnak ki. A sejtek ugyanis a működésükhöz szükséges ionokat a vízből nyerik.
Nem javasoljuk fogyasztását!

Az Ozmózis víz másként készül! Az Ozmózis készülék szűri a vizet és nem forralja! Szűri, nagyon sűrű membránnal, amely más,  ivóvíztől idegen anyagokat a kereskedelemben most kapható legjobbnak tűnő szűréssel tisztítja meg.
 

Milyen az íze az Ozmózis rendszerekben tisztított ivóvíznek?Nyitó lap

Az a tapasztalatunk alakult ki sok ezer vízkóstolást megfigyelve, hogy az egészséges emberek mindig kitűnő tiszta forrásvíz ízről nyilatkoznak az Ozmózissal készült víz első kóstolásakor.
Mások pedig enyhén keserű víz ízről számolnak be, mely érzet a készülék megvásárlása és rendszeres Ozmózissal tisztított víz fogyasztás után egy-két héttel megszűnik. Ez utóbbiakról előbb-utóbb kiderül olyan epe, máj vagy emésztőrendszeri problémájuk van, amiről esetleg nem is tudnak
A H2O-nak nincs íze. A vizek izét a benne lévő anyagok és a nyelvünkön előzetesen fogyasztottak makacs lerakódásai adják. Érdekesség: Sokszor a kártékony (szennyező) anyagoknak is igen jó íze van!! Állítólag a Cián is kellemes barackmag ízű!

Az Ozmózis készülékek által tisztított víz íze a csapvízben eredetileg lévő szennyező anyagok mennyiségétől, fajtájától is függhet. Az Ozmózis membrán szűrése 95% feletti, ami kiemelkedően jó minőségű ivóvíznek mondható, de a maradék százalékban átjuthatnak egyes domináns íz molekulák.
Az egészségi állapotunk, az előzetesen (rendszeresen) fogyasztott ízek, mind befolyásolják a nyelv ízlelő bimbóinak jelzéseit a víz ízlelésekor.
A másik oka lehet a néha előfordulható keserű víz érzet jelenségnek: megszokunk egy rendszeresen fogyasztott víz ízt, új ivóvíz kóstoláskor az eddig rendszeresen fogyasztott ízt várjuk. Ezután, ha más vizet kóstolunk, és annak íze nem hasonlít az eddig megszokottra, az rendszerint kedvezőtlen érzést kelt bennünk. Mint amikor nem a megszokott fogkrémünket vagyunk kénytelen használni. Vagy amikor kénytelenek vagyunk más gyártású palackozott vizet fogyasztani a megszokott helyett.
 

Szerelhetem kútvízre az Ozmózis Víztisztító készülékemet?

Nem javasoljuk! Bár némelyik kútvízzel kitűnően működik sok éve az Ozmózis Víztisztító Készülék és tiszta vizet ad. Sajnos azonban az a tapasztalatunk, hogy sokszor egy településen belül is két véglet is lehet, attól függően, melyik rétegben álltak meg az Ön kútja fúrásánál. Akár egy hónap alatt tönkre mehetnek a készülék szűrőbetétei, ha a rossz rétegből táplált kútról megy a víztisztító készülék. Az innen felvett túlzott mennyiségű vas, kalcium valamint szennyező anyagok miatt a membrán és az alkatrészek akár egészen kis mennyiség kivételezése után is jelentősen károsodhatnak (akár egy hónap alatt is). 
Így ezért garanciát csak a hivatalos vízszolgáltatók vízvezetékéről vett vízzel működő készülékeinkre tudunk vállalni! Kútvíz alkalmazásáról bővebben itt...

 

Az én kutamra, annak kedvező  laboreredményű vízvizsgálatának esetén, szerelhetek fel Ozmózis víztisztítót?

Lehetséges, de nem javasoljuk, és a garancia sem érvényes így! Száz alatti, csak közismerten elterjedt szennyező anyagra ( kb. 20-40 ) nézik csak meg a bevizsgáláskor vizünket!
Vízkészleteinket azonban több mint 60 000 ismert, és kb.12-13 millió! lehetségesen létezhető, részletesen nem vizsgált különféle vegyi anyag szennyezheti ma már. A környékbeli ipar és lakosság milyen anyagokat, milyen mennyiségben dobált, ásott el, engedhetett a talajba vajon az Ön környezetében az elmúlt 50-100 év alatt, amikor még nem törődtek vele és nem volt erre hatóság?
A saját fúrt, vagy ásott kutunkba ezekből az anyagokból vajon mennyi juthatott? 

Ezen a szakterületen nem tájékozott emberek könnyen azt gondolhatják, hogy a vízvizsgálók egy mikroszkópba tekintés után már diktálják is a jegyzőkönyvbe a vizsgált vízben talált anyagokat.
Nem így van.
A víz összetevőinek bevizsgálása ennél sokkal komplikáltabb és nagyon költséges! Hiszen minden anyag csak egyenkénti külön-külön önálló kémiai eljárással mutatható ki. Tesztelést nagyon megnehezítő körülmény az is, ha nem tudjuk milyen szennyező anyagot keresünk, mert akkor nem tudhatjuk milyen tesztet végezzünk annak kimutatására. Ezért leginkább csak közismerten elterjedt, vagy a vízminta vételezési környezetben már felismert szennyező anyagokat keresnek általában a vizsgálandó vízmintákban.
Az Ön több kilométeres környezetében évtizedekkel ezelőtti, régebben szemétként kidobott, elásott ritka,- de veszélyes anyagok -, vizsgálat után is sajnos titokban maradhatnak!

Magán célra csak a közismert, elterjedt 20 - 40 féle szennyező anyagok vizsgálata fizethető meg. Komoly beruházást jelenthet már egy nagy cégnek is a különleges célra felhasználandó vízben található feltételezett pár száz anyag vizsgálata is.
Az állam is csak egy pár tízezer anyag vizsgálatát tudja csak megfizetni. Ezt ritkán és egyedi esetekben végezteti csak el. Vizsgálatkor leginkább az adott környezetben már felismert, gyanúba jöhető szennyező anyagokra keresnek csak rá!

Felelőtlenül a környezetünkben régen titokban kidobott, elásott ismeretlen vegyi anyagok, nagyon könnyen sokáig titokban maradnak és így hatásuk is csak értetlenséget vált ki a károsultakban és az azt okozó betegségeket kezelő orvosokban. Ezek sajnos csak nagyon alapos, nagyon költséges, nagyon hosszú nyomozással, kutatással ismerhetőek, deríthetőek csak fel! A víznyerő környezet 150 éves helyi múltját is részletesen megismerve! 150 év alatt a máshonnan idehozott, eltemetett és már fával, gyeppel, gazzal benőtt ismeretlen hulladékok is a kockázat növelők lehetnek!

Az Ozmózis készüléket szabvány vezetékes víz utószűrésére tervezték. A vas, kalcium és a magnézium túlzott mennyisége is már jelentősen csökkentheti az Ozmózis készülék membránja élettartamát.
Ennek ellenére vannak kútvízzel sikeresen működő RO berendezések felszerelve ma már több helyen.

A biztonságos hosszú távú használathoz érdemes TDS mérőt venni, és rendszeresen ellenőrizni a membrán állapotát is, és feltétlenül két évente cserélni szükséges a membránt bakteriális okokból, akkor is, ha a mért TDS érték jó!
Kútvíz alkalmazásáról bővebben itt...

A tanácsunk ez ügyben,  hogy az első lépésben komoly kémiai és baktérium vízvizsgálatot kell végeztetni a hatósággal. Ennek eredményének figyelembe vételével  kell egy előszűrő rendszert összeállítani, (mechanikai, Vas, Kalcium, Ultraviola, vízlágyító) és az RO készülék elé ezt beépíteni.

Teljes körű garanciát a fenti okokból csak a hivatalos ivóvíz szolgáltatók vízvezetékéről táplált vízzel működő készülékeinkre vállalunk!

Idő előtti, - mely akár egy hónapon belül is bekövetkezhet - túlszennyezésből, lerakódásokból eredő károsodásra nem vállalunk garanciát!
Kútvíz alkalmazásáról bővebben...

Érdeklődés és rendelés leadása: 06 29 341-886, 06 209 352 502 


Melyik a legjobb készülékünk?

Csak hatóságilag bevizsgált, kipróbált, víztisztító készülék típusokat forgalmazunk garanciával!
Készülékeink gyártói: Az U.S.A. AQUAFILTER Inc. és a Kanadai BLUEFILTERS GMBH. Ezek a cégek az Európai összeszerelő üzemeikkel az U.S.A. Standard készülék gyártók közül a legnagyobbak.
Ezekből típusokból már több ezer üzemel Magyarországon panasz nélkül. Csak jó minőségű készüléket forgalmazunk. Olyat, amelyekre már sok pozitív visszajelzés érkezett.

Ez a mi érdekünk is a garancia feltételek tarthatósága miatt. Mindegyiket szívesen ajánljuk.
A készülék típusát, felszereltségét, szolgáltatásait sajnos Önnek kell kiválasztania a lakásának hálózati nyomása alapján a weblapunkon lévő ismertetés segítségével a saját családi és egyéni igényeik szerint.

Ha a legigényesebb szeretne lenni készülék vásárláskor és az anyagiak döntését nem korlátozzák, a legjobban gyári extrákkal felszerelt készülékünk a CE 24 -es Komputeres Full extrás változat.
Ha ezt választja, a piacon létező legtöbbet szolgáltató háztartási ivóvíztisztítóval fog rendelkezni.
 

Miért vannak különböző árak a víztisztítót eladó kereskedőknél?

Alapban már oda kell figyelni milyen technológiával szűr a kínált készülék. Lásd összehasonlítás rovatunkat

1. Van ahol áfa nélküli árat adnak meg, vagy külön számolják a tartozék szűrőbetéteket, hogy olcsóbbnak tűnjön a vételár. 
2.  Forgalmaznak a piacon (Amerikai matricával is) Tajvani,  Török,
Kínai készülékeket is. Felismerhetők
a hollandis csőkötő elemekről is.

Ezek némelyike szivárgásra, szétszakadásra is hajlamos lehet.( A saját tapasztalatunk! 2002 ben az első saját otthoni készülékünk ilyen volt! Nekünk utána 8 év használat alatt háromszor áztatta meg a konyhabútort és a konyhát.) Azt is tapasztaltuk, hogy a hollandis csatlakozások anyaga hamarabb megmerevedik, elöregedik (2-3 év). Ez nehezíti a rendszeresen (félévente) esedékes karbantartó szét-összeszerelést. Erősebb meghúzás esetén a  menetszakadás, idomcsere költség is rendszeresen előfordulhat.
A mi forgalmazott készülékeink javarészt gyorscsatlakozósak, nem hollandival szereltek!

A gyorscsatlakozók egyszerűsítik, könnyebbé teszik a félévente rendszeresen esedékes szűrőcserés karbantartásokat is! Nem kell sokat tekergetni, szerelgetni, csak összedugni és kész!

Azonban minden vásárlói igénynek szeretnénk megfelelni! Ezért, ha a hollandis csatlakozó rendszer előnyeit részesíti előnyben, ilyet is vásárolhat nálunk kedvező áron!
 

A gyorscsatlakozók a gépiparban 10 bár feletti nyomású hidraulika rendszereknél is nagyon elterjedtek.
A mi készülékeink gyorscsatlakozóit Angliában gyártják.

Már több komolynak tűnő cég is forgalmaz Aquafilter gyártmányúnak mondott tajvani - Kínai készüléket, lásd (lentebb) amelyik gyorscsatlakozós.  A Kínai készüléken kézi gyorsöblítő csap is lehet.
Lehetséges, hogy hamis márkajelzéssel is vásárolhat olcsón eredetinek vélt terméket.
Például a mi eredeti Aquafilter készülékünk így néz ki, de láttunk már ilyet is
Aquafilterként értékesíteni egyes eladóknál: ("Az ördög a részletekben van!")

Nem állítjuk, hogy minden Tajvani és Kínai készülék és műszaki eszköz csapnivalóan rossz minőségű! Hiszen Kínában már sikeres űrhajózás is van. Kínában ma akár négyféle minőség is készül ugyan abból a termékből!
Úgy tűnik a magyar importőrök nagy részének profit éhsége, nem engedi a - jobbik -, így költségesebb beszerzési árú minőséget importálni!
 
Talán ebben igazuk is lehet, mert sajnos a magyar vásárlók nagy részének még sok év kell ahhoz, hogy ne az olcsó bóvlit, hanem a minőségi termékeket keressék és ezért a magasabb árat is hajlandók legyenek megfizetni.

3. Lehetséges, hogy a beszerelési, karbantartási költségek, garanciális idő/szolgáltatások is különbséget takarnak pluszban vagy mínuszban. 
4. A készülék működése, felszereltsége is (lásd lentebb) lehet árbefolyásoló tényező.
5. Léteznek eladók, akik a reklámozott árra a helyszínen szerelés után külön számolják fel az ásványi anyag patront, szennyvíz bilincset, a szükséges idomokat, tömítő anyagokat, kellékeket.
6. Egyes cégek csak 50 GPD (Gallon Per Day) membránnal szerelik készüléküket. Nálunk mindig 75-össel vannak szerelve, de rendelheti opciósan100-assal is.
7. Nálunk minden Ozmózis készüléknek tartozéka a hatodik lépcsőben felszerelt ásványi anyag visszapótló és a szennyvíz bilincs. Sok cég a szennyvizet úgy köti be hogy a kilyukasztott szennyvízcsőbe bedugja a dréncsövet, betapasztja Sziloplaszttal és kész.( így olcsóbb). Mi szakszerűen szennyvízbilincset szerelünk fel. Nálunk nincs plusz meglepetés. Annyit fizet, amennyit előtte megbeszéltünk.  Mi csak azt számoljuk pluszban, amit Ön pluszban kért és még a rendeléskor tisztázzuk, hogy mennyit kell majd összesen fizetni.
8. Változhat az előszűrés megoldása miatt is az ár: (van ahol csak 1 vagy 2 és/vagy kisseb kapacitású előszűrő van, ami csökkenheti a membrán élettartamát).
9. A kivitel Hollandis vagy gyorscsatlakozóval szerelt? (A Hollandis olcsóbb, de rövidebb életű lehet.) A felszereltség is árváltoztató: Nyomásrásegítő szivattyúval van, vagy anélkül. Ásványi anyag patron is vagy van, vagy nincs. Komputer vezérlős (elektromágneses lezárásokkal) vagy mechanikus (4 utas szeleppel), esetleg elektronikus vezérlésű öblítéssel. Az ásványi anyag patron, UV csírátlanító, FIR és/vagy Revitalizáló hozzáadása is minőség és ár változtató tényező.Nyitó lap
 

Az egyéni üzletkötők árai miért magasabbak?

A jól képzett üzletkötők személyre szabott, személyes tanácsadó munkájának is nagy értéke van!
Ha ők nem keresnének meg aktívan, tudásukkal helyszínre utazva embereket, lehet hogy azok még sokáig hinnének gyanútlanul az álltaluk fogyasztott, használt ivóvízben és ez miatt esetleg tovább is károsodhatna egészségük. Ők az információik átadását a vásárlókhoz igazodva fogalmazzák meg. Így a termékeik ismertetésével sokszor menthetnek egészséget!
(Ennek vajon mi az értéke?)
Az üzletkötők áraiban szerepel  a vásárlókat felkutató, útiköltsége,  felvilágosító és információ átadó ( Hogy miért is van Önnek erre szüksége!)  bemutató munkájáért, ráfordított idejéért járó megérdemelt  jutalék és annak adó és járulékainak vonzatai, valamint az egy megvalósult eladásra számított gépkocsi, telefon és egyéb, ezzel kapcsolatos rezsiköltségük is.

(Nálunk, azért mert Ön  felkutatott bennünket a fentebbi üzletkötői költségektől mentesen, aktív vevő áron, sokkal olcsóbban vásárolhatja meg készülékét!)

Használja ki most akciónkat!
 

Mit jelent a TDS kifejezés?
TDS = Total Dissolved Solids = Az oldott anyagok mennyisége.

A víz természetes körforgásának útján sok-sok anyaggal érintkezik! Kioldva belőlük a vezetőképes szennyező anyagokat, ásványokat, sókat, is stb. Az így kialakult oldatban lévő oldott anyagok mennyiségét általában az elektromos vezetőképességgel mérik. A TDS mértékegysége a mikroSiemens (mikroS). A magasabb vezetőképesség több oldott, akár kártékony anyag tartalmat jelenthet.

A csapvíz vezetőképessége rendszerint 300 – 700 mikro S, az ásványvizek vezetőképessége fajtától függően: 150 - 2000 mikro S, a tisztított vízé 20 – 50 mikroS. A TDS mérő kimutatott eredményébe a hatóság által szükségesnek tartott anyagok is beletartoznak.


Van-e minőségi különbség a RO készülékek között?

Vannak a piacon olyan irreálisan nagyon drága, de esztétikus puffer tartály nélküli készülékek is, amelynek a térfogatáram gyengeségét (tisztított vízkifolyás mennyisége/perc) membránszűrés előtti, csak előszűrt ( így koszosabb, nem Ozmózis minőségű ) víz  hozzákeverésével oldják meg, Ettől viszont leromolhat az ilyen készülékből vételezhető Ozmózis víz minősége!
Ezek előszűrője a kis  szűrőfelület miatt gyenge kapacitású! Viszont egyedi kialakítása miatt odaláncolja az eladóhoz a vevőt, a karbantartások miatt. Így az ilyen készülék vásárlója anyagilag kiszolgáltatottá válhat és nem tud olcsóbb csere szűrőbetéteket keresni máshol!.

Egyes keleti készülék típusok RO membránja által szűrt víz TDS értéke magasabb és a membránjuk tartóssága tápvíz függően rövidebb is lehet.

A nem gyorscsatlakozóval szerelt készülékek csövei, idomai nálunk hamar elöregedtek és rugalmatlanok lettek, nehezítve a rendszeres karbantartást.

Cégünknél, ha a karbantartást a vásárló a mi alkatrészeinkkel rendszeresen velünk végezteti vagy végzi, és ezt regisztráltatja is rendszeresen velünk, örökös garanciája lesz a készülékének. Így a vevőnek nincs minőségi kockázata.


Az Ozmózis készülék tartályában tárolt tisztított víz megromolhat

Az Ozmózis membránon átfolyt, megtisztított ivóvíz sötét helyen tárolva, de rendszeresen cserélődve (a tartályban) igen rossz élettér egy baktériumnak. Ez irányú aggodalom feleslegesnek tűnik. Az Ozmózis készülékek sok milliós elterjedtsége a világban ezt jól mutatja.


Forralással meg lehet a víztisztítást oldani?

A forralással elpusztulnak a vízben élő baktériumok, és eltávoznak a könnyű illó anyagok. Viszont más anyagok koncentrációja a párolgás miatt, növekedik. Tehát a forralás nem oldja meg a víztisztítást. Sőt! Vegyi anyagokkal szennyezettebb vizet kapunk!


Mi leginkább palackozott ásványvizet fogyasztunk...

Ezzel is lehetnek sajnos egészségi kockázatok! A savas esők eredménye, az elmúlt százötven év felelőtlen, korlátozások és ellenőrzés nélküli ipari, kémiai, lakossági hulladék elhelyezése, azoknak szennyezése, a 13 millió féle anyagok amiket az emberiség használ és folyamatosan kiporlaszt gondatlanul a környezetébe, az időjárás szállító hatásai miatt is, ma már bárhol több száz méter mélységben jelen lehetnek. Ezekből a hatóság bevallása alapján csak 60 ezer félét ismernek jobban. De csak kétszázötven alatt van a konkrétan vizsgálandó közismert szennyező anyagok száma, amire az ivóvizekben ( Az eladott palackozottakban is! ) előírás szerint rá kell keresni. 

Ezeknek a kockázatoknak az ismeretében kell hinni a jégkorszaki minőségű, külső szennyezett után pótló beszivárgás nélküli, tartósan nagykereskedelmi és export mennyiségben kiszivattyúzható föld alatti zárt, elszigetelt őskori vízlencsékben!

1989 után az üvegpalackos ivóvizek forgalmazása a fogyasztáshoz képest jelentéktelen lett. Az ásványvizek nagy része üveg helyett polietilén-tereftalátból (PET) készült palackokban kerülnek a fogyasztókhoz! Ezek antimon-nyomokat tartalmazhatnak! Ez a fém pedig mérgező hatású!

Lehet, hogy a legsűrűbb rákbetegségek közül a másodikban is - a vastag és vékonybélrák - elterjedésében is talán nagy szerepet is játszik?. ( Nekem két közeli ismerősöm lett áldozat ebben! ) A PET-tel szembeni gyanút erősítette, hogy a víz antimontartalma palackozás után magasabb volt, mint palackozás előtt! 4 ppb, illetve kicsit hosszabb tárolás után 360 ppb.

Abban a vízben, ami három hónapot állt a PET palackban, 630 ppb antimontartalmat mutattak ki!
Fontos kihangsúlyoznunk, hogy a palackozott víz antimontartalma így is messze a megengedett határérték alatt marad. De elgondolkodhatunk azon a kérdésen:
Miért kell nekünk a vízszükségletünk miatt is, határérték alatt ugyan, de mérget fogyasztani?
Mi van a sok rendszeresen elfogyasztott mérgező anyagok határértékeinek összeadódásainak hatásával?

Amúgy is a fejlett és profit éhes élelmiszer iparnak köszönhetően, rengetegféle határértékkel megengedett méreg anyagot fogyasztunk! Amelyek - az gyanítható, összeadódnak - és összességében hosszútávon mégis lehet komoly következménye.

Hol van a divatos élelmiszerek adalékok tömegének havi szinten várható összeadódásának mennyisége, kutatása, megbízható hatáseredményei kimutatása?

Érdemes áttekintenünk az otthoni tisztított víz költségének és a vásárolt palackozott víz ára közötti különbséget. Az ivóvíz vásárlással járó kényelmetlenségeket, valamint a szállítási és a flakonok okozta környezeti terhelést. Érdemes megismerni, a friss tiszta ivóvíz és a palackokban hűtés nélkül, napon esetleg hónapokon át hosszú ideig tárolt ivóvíz közötti minőségi különbséget is.

A palackozott vizek egy része általános vezetékes víz, amely hagyományos rendszerű ( nem Ozmózisos ) tisztításon ment csak keresztül.
A természetes forrásból származó, magas ásványi anyag tartalmú, valódi ásványvizet nem érdemes hosszan folyamatosan fogyasztani, csak orvosi utasításra és korlátozott mennyiségben. Ezek kúra szerűen akár tényleges gyógyhatásúak is lehetnek, de a hosszú távú fogyasztására kérdezzünk rá a kezelőorvosunknál.

Környezetvédő szervezetek szerint öt műanyag palackból csak kettőt hasznosítanak újra, három pedig a szeméttelepen és a környezetben köt ki. A palackozott vizek gyártási eljárása és szállítása is hozzájárul a globális felmelegedéshez. A külföldi ásványvizek lehetnek akár a nagy környezetszennyezési pocsékoló státusz szimbólumai is! Hiszen az ásványvíz országokon át szállítva ér a fogyasztókhoz, ez pedig tovább növeli a környezeti terhelést. A tengereket járó hajók úszó műanyag palackok Ausztrália nagyságú szigetével és kisseb társaival is találkozhatnak rendszeresen. A bálnák kipusztulásában ezeknek nagy szerepe van!


V
alami szűrőt szeretnék a kútvizemre, csak WC öblítésre, bojler vízhez, fürdéshez használnánk!

Nem mindegy! Ami jó a WC öblítésre, azzal azért nem biztos, hogy érdemes lefürödni! A bojler jó hely a baktériumok szaporodáshoz! Már alkalmas a baktérium szaporodás eredményét is továbbadni a fürdőzőnek!
 

A vízóra után feltennék egy szűrőt, hogy akár iható is legyen rozsdás, vízköves, lerakódásos vizünk! Milyen szűrő kellene ehhez nekem?

Nem lehet egy darab egyszerű, valami szűrőbetét felszerelésével megoldani minden vízben bejövő anyag kiszűrését és ártalmatlanítását!

A szolgáltatók által küldött vízben 13 millió lehetséges anyagra kellene ma már figyelnünk és szűrést alkalmaznunk! Mindet egyenként más-más eljárással lehet csak kimutatni és kiszűrni! Létezik ugyan ma már az Ozmózis technológia, ami reményt keltően nagyon hatékony, de az igényelt lehetséges hozama miatt növekvően sok millióba kerülő víztisztítást nem gazdaságos pl. a WC öblítésre is alkalmazni.
Az a megoldás van már elterjedőben, hogy a felhasználásnak megfelelő helyre, megfelelő minőségű vizet vezetnek oda!
Legalább 3-4 féle vízminőséget vezetnek a lakás különböző felhasználó helyeire,  így alkalmazzák a vizet mai egy modern új lakóházban. Az arányos költség megtakarításhoz, más minőség kell a WC-nek, más a mosáshoz, más a fürdéshez, más a mosogatáshoz, más kell a főzéshez és víziváshoz.

Az Ozmózis szintű szűrést csak ivásra és főzésre érdemes alkalmazni! Az erre felhasználható mennyiséget szolgáltató készülék, már elérhető áron megvásárolható nálunk egy bérből élő család számára is.
 

Nálunk a vízvezetékre szereltek már egy szűrőt! Miért kellene nekem még egy víztisztító is?

A házba beérkező vízvezetékre többféle víztisztítót szoktak beépíteni. Leggyakrabban egy mechanikus szűrőt, és a vízkő ellen mágneses vízkő lerakódás gátlót, vagy gyantás- vízlágyító berendezést! Ritkábban vastalanítót.is.
 
A mechanikus szűrők a csapokat, csöveket óvják a kődarabkáktól, homoktól, sártól, iszaptól.
A vízlágyítók a vezetékes víz kalcium és magnézium tartalmát vegyi úton csökkentik elsősorban a háztartási vízberendezések vízkőtől megóvása céljából.
A mágneses vízlágyító a víz kalcium és magnézium tartalmának aktivitását változtatja ez által kisebb mértékű lerakódások keletkezhetnek. Ezzel a vízkő tovább halad a csatorna irányába.
A vastalanító készülék a bebarnulástól védi berendezéseinket.

Egyik sem a vízfogyasztó ember egészségét szolgálja, hanem a vízrendszerét.

A Fordított Ozmózissal működő víztisztító célja az emberi test számára legmegfelelőbb ivóvíz előállítása!
A már meglévő szűrőrendszert nem kell leszerelni, az továbbra is ellátja a berendezések védelmét, sőt a Fordított Ozmózisos készülék élettartamát is növelheti.

A már beépített vízlágyító berendezés nem káros a Fordított Ozmózisos víztisztítóra?

Nem káros, inkább nagyon hasznos. A kalcium és a magnézium lerakódások távoznak el legnehezebben a membrán felületéről. A vízlágyító által vízbe juttatott kevés nátrium lényegesen könnyebben távozik a membrán felületéről, 98%-ban eltávolítva azt. A vízlágyító berendezés így segít megkímélni a membránt is.
 

A víz vastartalma káros lehet a Fordított Ozmózissal működő víztisztítókra?

Igen, a vas kilyukaszthatja a membránt. Amennyiben a víz vastartalma nagyobb mint 2 ppm, vastalanítót kell használni a vastartalom eltávolítására. 1 ppm vastartalom esetén még vastalanító nem szükséges, de a membrán élettartama 1-2 évre csökken. A fentiek a tiszta vízben oldott vasra vonatkoznak nem pedig a vörös vasra amely mindenhol barnásvörös nyomokat hagy. A vörös vasat el kell távolítani teljesen a vízből. A megengedettnél nagyobb vastartalom esetén a garancia nem érvényes.
 

Mi történik az Ozmózis vízből kiszűrt szennyeződésekkel?

A membrán élettartamát nővelő előszűrő betétek a szennyező anyagok egy részét tárolják. Ezeket ezért az előírt időszakonként cserélni kell.
 Az RO membrán által kiválasztott nagyobb mennyiségű ismert és ismeretlen tartalmú szennyvíz a csatornarendszerbe kerül. A más szűrőtípussal ellentétben, ahol a kiszűrt szennyeződések folyamatosan felhalmozódnak, a Fordított Ozmózis szűrő membránja öntisztító. A membránba érkező víz két részre oszlik az egyik része –a tiszta víz- a membránon keresztül a tiszta vizet tároló tartályba kerül, a másik – a szennyeződéseket tartalmazó víz- a membrán felületén végighaladva, azt megtisztítva a szennyvízcsatornába távozik. A hagyományos szűrők a felhalmozódott szennyeződéseket a szűrő felületén tárolva egyre kisebb hatásfokkal képesek működni, sőt az elhanyagolt nem cserélt szűrők esetében a felhalmozódott elhalt baktériumok toxikus anyagokat termelhetnek, amely a szűrőn átjutva még veszélyesebb ivóvizet eredményezhetnek.
Nyitó lap

Meleg az ivóvíz, ha engedek egy pohárral.

Valóban, ha Uv lámpa is van a készüléken, az első 3-4 deci víz megmelegszik a lámpa melegétől. Nyáron a konyhaszekrény hőmérséklete is segíti ezt. Ki kell engedni annyit, és utána már szoba hőmérsékletű ivóvizet fogyaszthatunk. Nyáron érdemes egy üvegben behűteni, és kellemes ivóvizünk lesz.


Van valami még jobb otthoni ivótisztítás az Ozmózis rendszernél?

Mi 2002-ben elhatároztuk úgy szakosodunk, hogy a háztartási víztisztításban a szándékunk szerint mindig a legjobb technológiai lehetőséget fogjuk kínálni. Ez idáig nincs tudomásunk arról, hogy az Ozmózis elven működő háztartási víztisztítóknál létezik jobb és gyártanak lakossági célra fejlettebb berendezést.
Az Ozmózis víz lúgosítása egy plusz készülékkel még jobban segítheti emésztő rendszerünket a modern élelmiszeripar kihívásaival szemben.
 

Lehet fokozni még minőségét az Ozmózis rendszernek?

Vásárolható Mineralizáló, Biokerámia, lúgosító betét és Lúgosító. pH emelő ORP javító Angyalvíz készülék is a víztisztítóhoz! 
Lúgos víz készítő készüléket azért is érdemes felszerelni, mert így a tisztított víznek a lúgosságát is emelhetjük pH értékét növelve és ionizáljuk is az Ozmózis vizet! Ez a készülék egyéb pozitív előnyöket is adhat még az ilyen víz fogyasztójának! Olyan értéket, ami még a narancs fogyasztásánál is értékesebb. Feltétlenül tanulmányozza a Lúgosító készüléket leíró rovatot! Nem utolsó sorban, lehet az ilyen vízből Oxigénes ivóvizet is készíteni. Ezt is nézze meg. www.angyalviz.hu oldalunkon!


Hova szerelhető nálam a víztisztító készülék?

Leginkább a mosogató alatti helyre ideális felszerelni:


További képek az elhelyezésről

 

Ha beszerelik az Ozmózis víztisztítót, nem fér el a szemetes vödröm!
Sajnos az amúgy jó szakember konyhabútor tervezők, készítők még javarészt nem ismerték fel az Ozmózis víztisztító készülék fontosságát a modern háztartásokban! Így is nem terveznek helyet sem neki! Sajnos. :( !

Plusz csövek alkalmazásával a tartály vagy a készülék pár méterrel odébb is elhelyezhető egymástól.
Ez már plusz kiadást jelenthet! 7 mm -es lyukakat is kell fúrni az oda vezető távon bútorba, falba.
de könnyítheti az elhelyezést és megoldható! 
 

Hol fér el, hová szereljük majd a víztisztító készülék csapját? Még egy csap lesz a konyha pultomon?

Mindenkinek vágya egy jól felszerelt modern konyha! Jól fog mutatni a több csap a mosogató pulton. Ha tényleg tiszta ivóvízre vágyunk, biztos megoldható.
 
 
Itt öt csap is elfért! :-)
 

Az Ozmózis  rendszert össze lehet kapcsolni egy második plusz csappal?
 
Alább ez az egy, motoros Ozmózis víztisztító készülék 4 ivóvízforrást táplál egy vásárlónknál:


A tartozék csapot, a lúgosító Angyalvíz készülékét,
 az emeleti fürdőszobáét, és egy hűtőszekrény vízadagolóját is!

Tehát lehetséges, hogy még egy csapot felszereljünk, vagy a tisztított vizet a már meglévő arra alkalmas hűtőszekrényre rákössük, vagy például a fürdőszobában, hogy ivásra, fogmosásra tisztított vizet tudjunk használni. Szereltünk már egy készülékhez 2 csapot kétgenerációs ház falszomszéd konyháiba is!
 

Mi keveset használjuk! Nem lenne elég évente cserélni a szűrő betéteket?
Kevés vizet isznak? Az baj.
Ez a téves gondolat mindenkinél felvetődik.
Erre, csak kevés ivóvíz fogyasztásra tervezték a háztartási Ozmózis víztisztító készüléket! Csak egy kis létszámú háztartás, csak ivóvíz igényének megtisztítására! Csak a kevés használatra.

A félévente ajánlott esedékes karbantartások is ezt veszik figyelembe. A háztartásban alkalmazott Ozmózis készülékeket is már félévnél sűrűbben kell karbantartani, ha nagyobb a család létszáma!

A nagyobb mennyiségű Ozmózis vizet biztosító készülékek jóval drágábbak és költségesebb a fenntartásuk is!
 
Mindenki úgy gondolja, hogy ők keveset használják! Hiszen az Ozmózis ivóvíz felhasználás nagyon kevésnek tűnik a háztartásban egyéb célra elhasznált rengeteg víz mellett.

Az Ozmózis készülék nagyon komoly szűrést végez azért, hogy csúcs minőségű ivóvizet szolgáltasson tulajdonosának. Ez a csúcs ivóvíz minőség állandó biztosítása félévente rendszeres karbantartást és szűrőbetét cserét igényel!
Még így is jelentős lesz a pénzmegtakarítás a cipelős, flakonrámolós vízhez képest!

Az ANTSZ ( és utóda) az előszűrők elbaktériomosodásának megelőzése miatt, a fertőzés kizárása érdekében 6 havonta javasolja az Ozmózis víztisztító készülék szűrőbetéteinek cseréjét, a készülék karbantartását. Ellenkező esetben a baktériumok elszaporodása is várható az Ozmózis készülékben is a karbantartás elhanyagolása miatt.

Sokan nem gondolnák azt sem, hogy a túlzott mennyiségű klórtól, ami csőtöréskor és vízvezeték karbantartáskor kerülhet a környékünkön vízhálózatukba, telítődhet a készülékük előszűrő rendszerében az aktív szénszűrő betét és így azt tovább engedi. A klór  fehérítő tulajdonsága miatt ránézésre a PP előszűrők még tisztábbnak is fognak ettől tűnni, de a membrán már károsodhat és romlik szűrőképessége, ami jelentősen emeli a karbantartási költségét.

Valójában a szénszűrő betétekben a benne lévő szénszemcséknek a lekötő képessége véget ért, mert telítődhettek lekötött klórral és ez miatt tovább engedik a klóros vizet a membránra, mely ugyan ellenáll egy darabig, de károsodik és jelentősen lerövidül élettartalma.

Nézzük mennyi lehet az, ami "kevés" -nek tűnik a vásárlók 90% ának:
Félév = 183 nap 26 hét, ez alatt:
Ha csak napi 3 litert engedünk ki inni, ami 2 személynél az egészséges életmódhoz kevés, = 549 Liter tisztított víz. (nem túl életszerű) 1647 liter megy át az alsó 3 előszűrőn a szennyvíz leválasztás előtt.
Ha csak heti 3 x engedünk fazékba, csak 3 liter vizet Pl. tészta főzéshez, ami szintén nem túl életszerű, ez 78 Liter tisztított víz.
Ekkor kb. 2 m3, azaz 2000 ezer liter vizet kellett a 3 alsó előszűrőnek megszűrni. Egy betét élettartama 3 m3 lehet átlagos tisztaságú hálózati víznél.
Ez jó esetben 230-270 TDS értékű vizet (szárazanyag tartalmat) feltételez. Ez hazánkban elég ritka! Valószínűleg az Ön ivóvize ennél koszosabb, ami rövid idő alatt jobban eltömi a szűrőbetéteket!
Nem számoltuk még a fenti példában az esetlegesen tudtunkon kívül érkező, csőtöréses vízszennyezéseket, azok szennyeződés növelő, vízszűrő betéteket azonnal eltömő következményeivel!

Az Ön készüléke!  Ön dönt! Az Ozmózis készülék az Ön egészségét szolgálja!
Mi állunk rendelkezésére döntése szerint!

Elvízkövesedik mindig a csempém, bojlerem, csapom! Rozsda elszíneződés lett a kádamon, mit tehetek ellene?

Szereljen fel előszűrőket, majd vastalanító és vízlágyító készülékeket a bejövő víz, vízóra utáni szakaszában! A rászánt anyagi kerettől függően is változhatnak ezek lehetőségei! Ezért érdemes tanulmányozni a Háztartási vízkezelés rovatunkat is!


Pálinka főzéskor használható hígításra a tisztított víz?

Igen, az Ozmózis víztisztító készülék ásvány pótlás nélküli megtisztított vize olyan tiszta, hogy teljesen alkalmas a lepárolt szesz alkoholfokának beállítására hígítással, mert nem lesz zavaros az ital, mint az egyéb vizektől! Sőt a molekulái tulajdonságai egészségesebbek, mint a sok helyen erre használt desztillált vízé!
 

Mi az a RO rendszer?

(Reverz Ozmózis) RO termék családba otthoni ivóvíztisztító rendszerek is tartoznak, amelyek a Fordított Ozmózis elve alapján működnek, így eltávolítják az ásványi és vegyi szennyeződések 95-99%-át a csapvízből. A készülékek  ma a háztartásban alkalmazható legjobban szűrt tiszta ivóvíz minőségét nyújtják, az Ön mosogatójára felszerelt csapon keresztül családi mennyiségben korlátlanul.
Hívjon: 06 29 341 886,  06 20 9 352 502

Miben különbözik a Fordított Ozmózis a hagyományos vízszűrőktől?

A közönséges vízszűrők egy lukacsos betétet használnak, hogy a bizonyos méretű szennyeződéseket elkülönítsék a víztől. A Fordított Ozmózis egy féligáteresztő membránt használ, ami nem csak a kis szemcséket távolítja el, hanem az oldott szennyező anyagok nagyon magas százalékát is - molekuláról molekulára - a csapvízből.

Milyen folyamatok mennek végbe a Ozmózis  készülék rendszerben?

A nyers csapvíz először keresztül áramlik egy 5 mikronos előszűrőn, hogy kiszűrje a piszkot, a rozsdát és egyéb üledékeket. Ezután a víz átfolyik egy aktívszén szűrőn, ami a klór és a szerves vegyületek 98%-át eltávolítja. A folyamat következő lépése az 1 mikronos előszűrő.  A TFC fordított Ozmózis membrán az oldott szennyező anyagok 95-99%-át eltávolítja a vízből. A membránon leválasztott szennyeződések ezután a lefolyóba kerülnek. Az Ozmózis rendszerek tisztító folyamatában ezután a kisméretű szénszűrő következik. Ez a megmaradt vegyi anyagokat, ízeket és szagokat is eltávolítja. Az utolsó fázis az ásványi anyag és ion visszapótló amely vissza teszi az előírt ásványi anyag mennyiséget a vízbe. A rendszerben a tisztított víz egy 12 literes tartályban tárolódik. A tartályban van egy léggömbszerű válaszfal, ami előzőleg fel lett töltve nagynyomású levegővel. Amikor a tartály feltöltődik, ez a nyomás növekszik, és amikor a csapot kinyitják, kitolja a vizet a tartályból. A. rendszer utolsó része a polírozott króm csap. Ez a konyhapultra van felszerelve vagy a mosogató szélére.
 

Mi a Fordított Ozmózis- (RO)?

Az Ozmózis jelenséget először a XVIII. században írták le. A természetben a víz szállítása Ozmózis segítségével történik. Például, amikor a gyökerek vizet szívnak fel, a sejtfalak egy természetes ozmózis-membránt képeznek, amely elválasztja a szennyeződéseket a tiszta víztől. A vesénk is ozmózis elven dolgozik.
Környezetünk további elszennyeződésének megakadályozására minden iparágban keresik az ún. "tiszta" technológiákat. A Fordított Ozmózis -angol rövidítése RO (reverse osmosis)- a vízkezelés területén nyújt erre jó alternatívát. Az eljárás az élővilágban is jól ismert ozmózis jelenséget hasznosítja.

 

A Fordított Ozmózis működési alapelve:

A Fordított Ozmózis megértéséhez először az Ozmózis jelenségének tisztázása szükséges.
Az Ozmózis rendszerek fő működési eleme egy félig áteresztő membrán, amely az oldószert (pl.: víz) átereszti, de az oldott anyagokat döntő részben visszatartja. Ha két különböző aktivitású, azaz különböző koncentrációjú oldatot egy ilyen féligáteresztő hártyával, az ún. membránnal választjuk el egymástól, akkor a kisebb koncentrációjú, nagyobb kémiai potenciájú a membránon keresztül áramolni kezd a töményebb oldat felé, és ott adott nyomást hoz létre. Az áramlás addig tart, amíg a nyomás elegendő nem lesz a termodinamikai egyensúly létrehozására, azaz a hidrosztatikai nyomás akkora lesz, hogy megakadályozza az újabb folyadékmennyiség átáramlását. Az ilyen egyensúlyi állapotban kialakult nyomás az ozmózisnyomás, vagy ha tiszta oldószer helyett kisebb koncentrációjú oldatot alkalmazunk, akkor a két oldat ozmózisnyomásának különbsége.
Ha a folyamatot megfordítjuk és a koncentrált oldatra nyomást alkalmazunk, -amely nagyobb mint az Ozmózisnyomás- akkor jutunk el az iparban is alkalmazott Fordított Ozmózis jelenségéhez, ahol az oldószert a membránon átkényszerítve nyerjük ki.
A Fordított Ozmózist nevezik Hiperszűrésnek.
 

Mi a Membrán és hogyan működik?

Az Ozmózis víztisztító készüléknek a Membrán a lényege és a lelke, legfontosabb, legkényesebb alkatrésze.

A Membrán számos vékony filmrétegből áll, amik össze vannak építve és spirál alakban össze csavarva egy műanyag cső körül (ezt néha TFC-nek vagy vékony vegyes film membránnak is nevezik). A membrán anyaga féligáteresztő hártya: a vízmolekulákat átengedi, míg a vízben oldott száraz anyagok számára falként működik (pl.:  vegyi, ásványi szennyeződések). Amikor a bemenő víz keresztüláramlik a membrán felszínén, a molekulák behatolnak a membrán felszínébe, és a spirálban körbefolynak, majd a cső közepén összegyűlnek. A hátramaradt szennyeződéseket leválasztja, összegyűjti, kiöblíti és a membrán felszínéről a szennyvíz lefolyóba mossa.

"Víztisztítás átverés" terjeszthetik ezt, az ebben nem tájékozottak

Lehet kérdezni jól hangzó butaságokat is: "Hogy maradt fenn az emberiség víztisztító,  klíma, okos mobiltelefon, gyógyító természetes vitaminok, fogyasztószerek, és különböző diéták nélkül eddig?" Kérdezhetik az ebben a témában tudatlanok.

Komolyan válaszolva: Nehezen! Ezért is csak most az elmúlt 50 év alatt népesedett túl a föld, évezredek óta! Régen csak harminc, negyven év volt a maximum átlag életkor! Sok volt a járvány és nagy volt a gyermek halandóság is, pedig a 8-12 gyermekszületés minden családban sűrű és természetes volt! A gyermek és idő előtti halandóság csökkenéséhez jelentősen hozzájárult a csatornák, tisztább ivóvíz, környezeti tisztaság és egyes betegséget kizáró oltások - pl. Himlők, BCG, Gyermekbénulás, Hepatitis, Tetanusz stb. - elérhetőségének lehetősége is!

A fogyasztószerek már a jóléti társadalom és az élelmiszeripar következményeinek hatását kezelik! Ez már külön üzlet pl. a gyógyszeriparnak is!
 

A Fordított Ozmózisos víztisztítás múltja és jövője:

Annak ellenére, hogy az Ozmózis megfordításának ötletével lehet hipertiszta ivóvizet nyerni, már sok évtizede létezett, a gyakorlati megvalósítás csak a századforduló után kezdett jobban elterjedni. Pedig már 1962-ben az amerikai kormányzat megépítette az első RO víztisztító telepet, ami 1000 gallon/nap teljesítményű volt.
A 2000 es évekre már több mint 3000 óriási RO víztisztító telep üzemelt az USA-ban. Nem beszélve a Kínaiakról! Mindegyik több mint egymillió liter Ozmózis ivóvizet állít elő naponta. Az USA 8000 óriási membránt vett, hogy beépítse mozgó ivóvíztisztító berendezésekbe, hogy alakulatainak biztosítsa az ivóvízellátást már a Sivatagi Vihar  hadműveletben is.
Tel-Aviv vízellátását is segíti már a több száz RO membránnal felszerelt tengervíz sótalanító telep.

Világszerte a Fordított Ozmózist tartják a leg költség hatékonyabbnak a membrán szűrési technológiák között, a tengervízből sótalanítással történő ivóvíz-előállításhoz. Különösen, ha más természetes vízforrás nem áll rendelkezésre. Ma már egy tengert járó modern hajó természetes tartozéka az ivóvíz készítő, tengervíz sótalanító Ozmózis berendezés.
Telepítettek és sikeresen üzembe állítottak komplett Ozmózis vízkezelő rendszert, amely a tengervízből ivóvizet állít elő pl. Zhangzhi és Dachangshan szigetének lakossága számára is.

Kína harmadik legnagyobb városában, 2010 előtt már Tiencsinben is építettek egy nagy kapacitású Ozmózisos víztisztítót.

A világ Ozmózisos tengervíz sótalanító üzemeinek száma már 2005 ben már megközelítette a 14 ezret  – nemzetközi szervezetük is van –, és napi 63 millió köbméter ivóvizet állítottak már akkor is elő. A legtöbbet Szaúd-Arábiában, és az első tíz ország között ott van az Egyesült Arab Emírségek, Kuvait és Katar, ahol a víz ritka nagy kincsnek számít. Olcsó olaj – energiaforrás – viszont van bőven.

A médiában ehhez a szakterülethez nem értők feltűnés keltés, vagy a műsoruk érdeklődőinek számának növelése céljából szeretik ijesztgetni az embereket a világ jövőbeni ivóvíz hiányával! Ez nem igaz!
Ma már csak anyagi ráfordítás, pénz erre költésének kérdése a probléma kezelése!
Míg tenger, folyóvizek és Ozmózis technológia van, addig nem kell aggódni az emberiségnek az ivóvíz miatt! Az éjszakai pára hasznosítással a sivatagban is működő ivóvízkészülékek vannak feltalálva már.

Az űrhajósok vajon mit isznak?

Nem lehet hónapokra elég vizet tonnaszámra felvinni.
A saját felvitt kevés folyadékokat, vizet forgatják mindig vissza, Ozmózis készülékkel:

Ez egy többszörös előszűréssel, és többszörös membrán szűrésű készülék, az űrállomáson!
Hívjon: 06 29 341 886,  06 20 9 352 502
A jövő Nano technológiája is itt van már! 
A Grafén!
Ez egyetlen atom vastagságú extra szilárd grafitréteg. Andre Geim és Konsztantyin Szergejevics Novoszjolov fedezte fel a manchesteri egyetemen.  

Egy grafénrétegre is apró lyukakat szúrtak, amely a vizet átengedi, de a nátriumot, klórt, és egyéb ionokat kiszűri. Létre jött ezzel is az Ozmózis jelenség. Míg az elmúlt évtizedekben elterjedt membránokkal a Fordított Ozmózis alapú víztisztításnál viszonylag nagy nyomással kell ( 3 bar) keresztülnyomni a vizet a szűrő membránon, az annál ezerszer vékonyabb, de hiper szilárdságú Grafén esetében jóval kisebb nyomás elegendő! Ebből az anyagból a Membrán sérülékenysége is jelentéktelenre csökkenhet. Így sokkal kevesebb energiával, jóval olcsóbban valósítható meg a tengervíz sótalanítása is és így az tiszta ivóvíz készítés bárhol.

Ma a háborúkra és fegyvergyártásra fordított pénzek töredékből, nagyon elenyésző pici részéből is már lehetne bolygónkon minden embernek iható egészséges ivóvize.
 
Ha a pénzhatalmak úgy akarják, akkor viszont valóra válhat ez ügyben az a szomjazó kiszáradt világ is, amit a fantasztikus filmekben és egyéb helyeken jósolnak.
Döntés kérdése csak, hogy milyen irányt választ az emberiség.
Amikor Szlovákiában (2013. Júliusában) felvetődik, hogy a napelemeket meg kell adóztatni, sőt bezárt ekkor egy ilyen gyár, később nálunk is adót tettek a gyártásra, akkor erősen kilóg a lóláb az olajlobby munkálkodása közben!

Úgy tűnik, hogy a kőolajat az utolsó cseppig elkell adni jó pénzért, akkor is, ha ezért, vagy cserébe a szennyeződés és globális felmelegedés miatt ebbe belepusztul talán az emberiség!

Inkább az erdők kiirtása helyben és globálisan, a levegő tisztaság, a repülők által naponta iszonyú mennyiségű üzemanyag és oxigén elégetéséről, a járványok, betegségek, a népvándorlások következményei, a fegyver gyártók politikus ügynökeinek tevékenységének társadalmak és országokat romboló aktivitása, az időjárás szokatlan megnyilvánulásai, a globális felmelegedés, bolygónk egyéb geológiai változásait, a világűrből érkező veszélyes hatásokat kellene sokkal komolyabban venni, és többet beszélni róla, és tenni is ez ügyben nagyon sokat, azonnal!

A webbáruházról:

A harminc év alatti generációnak olyan ez már, mint levegőt venni. Sőt ennek a generációnak a szóbeli - telefonon - létesített kapcsolat felvétel -szókincs hiány miatt- nehezére esik.

Tudjuk mi is, hogy az internetes adatcsere sok adminisztrációt megkönnyít!
Viszont már észre vettük és tapasztaljuk a beletolakodását is a magánszféránkba! A túlzott információ és adat gyűjtést mindenkiről! Sajnos több felől és mélyebben, mint azt gyanítanánk és azokkal való visszaélés nagysága is sokkal veszélyesebb, nagyobb, mint azt ahogy azt egyes jóhiszemű emberek gyanútlanul gondolják! Ezek akár életeket tehetnek tönkre!

Próbáljon meg erre  jobban figyelni saját érdekében! Például a gyermeke és saját közösségi oldalain kiteregetett magán dolgaira is!!


Ha nincs elég tiszta víz a folyadékháztartásunkban, minden testfunkció szenved és károsodhat! 


Hivatalosan kihez tartozik ez a szakterület az ANTSZ megszűnése után?:

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)  Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA).

 

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal tisztított ivóvíz.

Utánvétes rendelés leadása: 06 29 341-886,  06 20 9 352 502

Csak itt, csak most, csak Önnek:
A
legrégebbi víztisztító berendezéseket árusító szaküzlet.

Már most szerezze be tőlünk Ozmózis víztisztítóját.
Így több pénzt és egészséget takaríthat meg!

 

 

 

Daganatról 2

Káros Földsugárzás   

Üzenetek a vízből 

Érző vízkristályok 

Vízből rákgyógyszer!   

A betiltott DDT (Gesarol) utóélete. 

Ma is kerül DDT az ételünkbe?

Fluor a fogkrémben

Klór szűrés a zuhanyvízből       

    Vízttisztító javítás    Karbantartás, szerelés 

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

Kapcsolat  Házhozszállítás   

Jogi nyilatkozatunk: Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink, csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át. 

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk az érdeklődés felébresztése miatt, és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az esetleges állításainkat nem értékelte az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA).
Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át.

Szeretne Ön cipelés és visszaváltás mentes vizet fogyasztani?

  

Csak itt, csak most, csak Önnek:
A
legrégebbi ivóvíztisztító berendezéseket árusító szaküzlet vagyunk.

   Köszönjük vásárlóink 20 éve tartó bizalmát! 

Telefonunk: 06 29 341 886, 06 209 352 502 

 

 

 

 

Nézze meg partnereink oldalait is, hátha talál érdekeset:

Pvcpadló szaküzlet  
Könyvelés

A STARTLAP gyáli lapja  

Földmunka, Pincekitermelés, Tereprendezés

Lakodalmasház  

Ajtó-Ablak faház fenyőből

 Kőműves Mester

 Roverbontó 

 

asdihiköte

 

 

 

1992 - 2023 GYURIÁN Bt. Minden jog fenntartva! 

 

 

 

 


 

Ozmózis vízszűrő, ivóvíz tisztító, vízszűrő, ozmózis vízszűrő, membránszűrés.

 

Ozmózis víztisztító szűrők,

 

Vízszűrő, víztisztítókat, tiszta ivóvizek.

 

Membrános vízszűrő, ozmózis vízszűrő.

 

Ozmózis készülék, ozmózis vízszűrő.

Ozmózis készülék, Reverz ozmózis vízszűrő.

Ivóvíz tisztító, membránszűrés, tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.

Víztisztítók,  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés.

Tiszta ivóvíz, ozmózis víztisztítók. Ozmózis víztisztítók.

 Víztisztítók  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés

 ozmózis víztisztító ozmózis készülékek ozmózis víztisztítóm

 ivóvíz tisztító membránszűrés tiszta ivóvíz jó ivóvíz

Rovíz, membrán szűrés.

Membrán vízszűrő.

Reverz ozmózis vízszűrő.

mot
paj